Het is alweer bijna zomer en bij de zomer hoort barbecue, tenminste dat vind ik. Ik heb zelf geen barbecue, maar ik schuif graag aan bij mijn ouders of vrienden die dat graag doen.  Voornamelijk wordt er vlees bereid, maar wist je dat je ook veel groente recepten op de barbecue kunt bereiden? Daarnaast vind ik een salade als bijgerecht ook erg lekker. Ik heb vijf recepten voor je gebundeld die jouw barbecue avond compleet maken. Klik op de groene link om bij het recept uit te komen.

Groentespiesen
Groentespiesen - www.puursuzanne.nl

Weer even wat anders dan het stokje sate. Deze groentespiezen zijn gemakkelijk te maken en zien er ook nog eens heel gezellig uit.

Komommersalade
makkelijke komkommersalade - www.puursuzanne.nl

Ik vind de kant en klare versie uit de supermarkt altijd erg lekker of mag ik dat niet zeggen? Maar waarom zou je hem kopen als je hem zelf ook kunt maken? Deze salade is super snel en gemakkelijk te maken.

Linzensalade met feta
linzensalade - www.puursuzanne.nl

Deze salade is net weer even anders dan de ijsbergsla of de rucola melange. De basis is namelijk linzen aangevuld met verschillende groente. Heerlijk als lunch maar ook erg lekker als bijgerecht.

Pastasalade met tonijn
pastasalade - www.puursuzanne.nl

Nog een salade? Ja juist door de variëren krijg je voldoende vitamines binnen en wordt groente nooit saai. Deze pastasalade is heerlijk fris door de peer.

Couscous salade met zoete aardappel
couscous - www.puursuzanne.nl

Couscous blijft hier favoriet. Het is snel te maken en je kan er verschillende combinaties mee maken. De combinatie met zoete aardappel maakt het heerlijk zomers.

 

Uiteraard mag de zelfgemaakte kruidenboter  niet ontbreken. Klik hier voor het recept. Heerlijk voor op stokbrood of een zelfgemaakt breekbrood.  Zie je het al voor je? Al deze kleurrijke gerechten op de tuintafel terwijl de kolen op de barbecue aan het warmen zijn en jij met je heerlijke zomerse drankje in de zon zit.

Fijne BBQ!

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)