Als blogger heb je het voordeel dat je van alle nieuwe kookboeken persberichten ontvangt en dat je ook regelmatig een boek krijgt opgestuurd. Het liefst zou over ik alle boeken iets schrijven maar dat lukt mij helaas niet. Ook zitten jullie denk ik niet te wachten op elke week een blog over kookboeken. Ik zet daarom vandaag drie kookboeken op een rij die ik het leukst vind. De top drie is in willekeurige volgorde.

Pure cook book – papa Kazmi

Wat een bijzonder boek is dit. Dit boek is gemaakt door de familie Kazmi. Het is een boek met de beste recepten van Papa Kazmi. Papa Kazmi heeft zijn eigen restaurant in Delft: Hills & Mills. In dit restaurant wordt puur gekookt (huisgemaakt, geen toevoegingen, van het seizoen, lokaal en biologisch) het zijn Indiase gerechten met een Westerse tintje. Het restaurant is een groot succes en zijn kinderen vinden dat meer mensen moeten weten hoe lekker hun vader kan koken en besloten om daarom een kookboek uit te brengen met zijn beste recepten. Het resultaat is het pure cook book. Een prachtige kookboek vol met pure recepten en prachtige familie verhalen. Wat mij direct opvalt is dat er veel lekkere vegetarisch en veganistisch recepten staan. Bij alle recepten staan er icoontjes die meer info geven over het recept: denk aan vegetarisch, vlees, veganistisch, de bereidingstijd en en gluten.

Wat voor recepten kan je verwachten? spiced coffee, raw cocoa milk, quinoa salade, naan chicken, kikkerwten curry, wortelcake, raw cacao bar. Klink goed toch?! Als ik door het boek blader heb ik het gevoel dat ik in de keukenvan de familie Kazmi ben. Een echte aanvulling voor in de boekenkast na ja eigenlijk voor in de keuken natuurlijk. Het boek is hier te bestellen.

Het complete paleo kookboek

Paleo zie je overal voorbij komen. Wat is paleo? Paleo wordt ook wel oervoeding genoemd. De belangrijkste ingrediënten in een paleo leefstijl zijn: groente, vlees, vis, eieren, fruit noten en zaden. De meeste bewerkte levensmiddelen worden vermeden.

Dit boek is zeer geschikt als je net met paleo gaat beginnen. Er wordt namelijk precies uitgelegd welke producten er in een paleo levensstijl passen. Er staat daarna een stappenplan in voor de eerste dagen inclusief menu. En daarnaast staat het boek vol met paleo recepten: ontbijt, lunch, avondeten, soepen, salades, toetjes en tussendoortjes. Een goed begin van jouw paleo levensstijl. Het boek bestel je gemakkelijk hier.

Happi.Food

Ik heb een aantal jaar een abonnement op de Happinez. Een heel fijn en inspirerend magazine met prachtige foto’s. Ook dit boek bevat prachtige foto’s. Echt bij elke gerecht staan zulke mooie plaatjes. Ik vind het zelf heel belangrijk dat er bij elke gerecht een foto staat. Een foto verleidt je tot het maken van het recept. Fijn pluspunt is dat het gehele boek alleen maar vegetarische gerechten bevat. Het boek is hier te bestellen.

Wat is jouw favoriete kookboek op dit moment?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Voor dit artikel heb ik deze boeken ontvangen van de uitgevers. Lees hier mijn disclaimer.

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur