Oeps mijn laatste boekenblog is van december. Ik heb een heleboel leuke kookboeken in mijn kast liggen soms gekregen van een uitgever en andere zelf gekocht. Ik vind het heerlijk om in boeken te bladeren en leuke recepten ideeën op te doen. Ook vind ik het heel leuk om mijn mening over deze boeken met jullie te delen maar het is de laatste tijd aan mijn aandacht ontsnapt. Het is dus de hoogste tijd om een boek uit mijn boekenkast met jullie te delen. Het boek van vandaag is Groen is geweldig. Een 100% vegan en glutenvrij boek. Ik wil het geen kookboek noemen omdat het meer is dan dat. Groen is geweldig is geschreven door Rebecca Leffler. Rebecca is foodblogger, journalist en presentatrice en woont afwisselend in Parijs en New York. Haar boek is eind 2014 in Nederland uitgekomen.

150 hippe, lekkere, vegan recepten en nog veel meer…..

Het boek ziet er echt super mooi uit. Super mooie foto’s en een leuke intro. Het boek trok gelijk mijn aandacht. Rebecca vertelt op een gemakkelijke manier over groener eten. Ze is zelf overtuigend veganist maar wil haar lezers niget bekeren. Het belangrijkste vind ze dat meer mensen groener gaan eten en wat vaker voor plantaardig eten kiezen. Het eerste hoofdstuk begint met de onmisbare ingrediënten in Rebecca haar keukenkastje. Ook geeft Rebecca geeft hier ook tips op welke manieren je eieren kunt vervangen in een recept. De tip van de banaan gebruik ik zelf ook vaak in zoete bakrecepten. Dit scheelt namelijk ook weer toegevoegde suikers.

Het kijkje in haar keukenkast wordt opgevolgd door gemakkelijke basisrecepten. Denk hierbij aan ketchup, pasta en pesto. Daarna volgt het onderdeel Good morning! Hierin wordt uitgelegd waarom goed ontbijten zo belangrijk is. Hier worden ook heerlijke ontbijtrecepten gedeeld en ook word er aandacht besteed aan mijn favoriete ontbijt de groene smoothie ;-)

Daarna is het boek opgedeeld in de verschillende seizoenen. Per seizoen wordt er aandacht besteed aan verschillende yoga oefeningen die daarbij passen. Je zult dingen eten en yoga.? Hoor dat bij elkaar? Ja! zegt Rebecca. Lichaam en geest zijn 1. En natuurlijk worden er seizoens- recepten gedeeld. Ik vind dit echt zo slim en leuk bedacht. In de winter heeft je lichaam meer behoeften aan warme voeding zoals een soep of een ovengerecht. Terwijl je in de zomer zin hebt in een heerlijke lichte salade. Ook maakt het met deze indeling makkelijker om groenten uit het seizoen te eten.

Ik vind het echt een super leuk boek. Het boek leest prettig en gemakkelijk. De foto’s zijn prachtig en de recepten zijn gemakkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten. Het is echt een boek voor de beginnende vegetariër of voor mensen die beginnen met minder dierlijke producten te eten. Er staan namelijk een groot aantal basisrecepten in en ook echt tips om minder dierlijke producten te eten en deze dingen weet de echte veganisten allang.  Oh ja dat vergeet ik bijna te vermelden alle recepten zijn geschikt voor 1 persoon.

Ben je nieuwsgierig naar een plantaardige levensstijl? Dan is dit boek zeker iets voor jou.
Het boek groen is geweldig kun hier je bestellen voor € 20,00

*Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij een aankoop doe via deze link, ik een klein percentage van het aankoopbedrag ontvang. 

 *Voor deze review heb ik het boek ontvangen van de uitgeverij. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |