Havermout daar gruwelde ik vroeger altijd van maar de laatste jaren vind ik een kom warme havermout echt heerlijk. Er zijn daarom al regelmatig havermout recepten hier op de blog voorbij gekomen. Ook vind ik havermout erg lekker om muffins en cake mee te bakken. In een smoothie doet havermout het ook goed. Havermout is niet alleen erg lekker maar ook hartstikke voedzaam. Ik dacht heel lang dat ik heel creatief was met havermout totdat ik het instagram account genaamd havermoutje tegenkwam. Ik voel me door dit havermout account echt nog een beginner.

Waauw wat een prachtige en heerlijke creaties komen daar voorbij. Het account havermoutje wordt gemaakt door Pascalle en Mathijs. Zij posten daar regelmatig foto’s met gerechten met haver als basis. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er havermoutje. Het instagram account is zo’n grote hit dat er nu zelfs een boek is uitgekomen. Het boek heb ik al een tijdje in huis maar het werd de hoogste tijd om dit te boek te delen met jullie.

Het boek is precies zoals het instagram account ook is. Mooie en strakke foto’s met veel wit erom heen. Het zijn geen ingewikkelde foto’s met allerlei details maar strakke foto’s waarbij het gerecht eruit springt en je echt zin krijgt om het gerecht te maken en natuurlijk op te eten. Ik vind de foto’s een heel sterk punt van dit boek. Havermoutje bevat maar liefst 70 recepten op basis van haver. Het boek kost 19,99 en kun je hier bestellen.

Het boek begint met een korte uitleg over haver en de verschillende vormen ervan en daarna beginnen de basisrecepten voor notenmelk, havermelk en zelfs een recept voor kokosolie staat ertussen. Daarna komen de ontbijt, lunch, snack en diner recepten. Ik ben echt enthousiast over dit boek. Ik kan daarom ook echt geen minpunt bedenken. Een aanrader voor elke havermout liefhebber.

 
Foto 4

Foto 5

Foto 6

Ook enthousiast over Havermoutje? Bestel dan het boek hier.

 

*Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij een aankoop doe via deze link, ik een klein percentage van het aankoopbedrag ontvang. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)