Wat een hoop leuke boeken komen er toch uit over gezond eten en minderen met suiker. Ik word hier heel blij van, omdat minder suiker eten echt een grote uitdaging is. Suiker wordt namelijk aan zoveel producten toegevoegd. Het is soms echt een grote puzzeltocht. En de supermarkten lijken soms meer op een jungle. Het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar is een handboek wat je helpt om binnen een maand te minderen / af te kicken van suiker. Na dit boek werd het tijd voor een vervolg. Namelijk: Natuurlijk! zonder suiker kookboek. Over het dit tweede boek ga ik jullie vandaag meer vertellen.

Het is meer dan alleen een kookboek…

Ik dacht leuk een kookboek met pure recepten. Het is ook een kookboek met leuke recepten maar het is meer dan dat. En juist dat spreekt mij ontzettend aan. Het boek begint met maar liefst 100 pagina’s met informatie over verborgen suikers. Er wordt het verschil uitgelegd tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker. Ook wordt er uitleg gegeven over toegevoegde suikers en suikers die van nature al aanwezig zijn in producten. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd. Je snapt na het lezen waarom minder suiker eten echt beter voor je is en je leert hoe je etiketten moet lezen. Er staan ook handige plaatjes en schemaatjes bij. Een heel leuk hoofdstuk vind ik: Slim kiezen. Hierin in staan foto’s van diverse producten met daaronder het aantal suikerklontjes. Dit is heel confronterend om te zien en zet je echt tot nadenken. Het blijft toch bizar dat er 57 suikerklontjes in een fles tomatenketchup zitten?

Ik eet zelf ook zoveel mogelijk suikervrij. Als suiker wil eten dan wel kies voor een stuk goede chocolade en niet voor een tomatensaus of plakje vleeswaren.

Ook leuk vind ik het dat Anne Marie je leert om uit te rekenen hoeveel suikerklontjes je op een dag binnen krijgt. Zeker een aanrader om een keer op een dag bij te houden wat je binnenkrijgt zodat je bewust wordt wat je eet. Ook hier is de les die ik uit dit boek leer en jullie ook altijd vertel: Ga echt koken! zonder pakjes en zakjes en stop met frisdrank drinken.

Na al deze informatie beginnen de recepten. Er staan 120 recepten in en aan elk moment van de dag is gedacht. Er staan soepen, salades, ontbijtjes, toetjes, vis-, vlees- en vegetarische gerechten in. Per recepten staat of het vrij is van de meest voorkomende allergenen. De recepten zijn makkelijk te maken. Wat ik zelf jammer vind is dat er niet bij elke gerecht een foto staat. Ik hou gewoon van plaatjes kijken en een foto’s overtuigd mij om een gerecht te maken maar ach dit is echt een klein minpunt.

Het boek wordt afgesloten met een suikertest en een overzicht van suikervervangers met hun eigenschappen. Ik vind het een musthave voor iedereen die net begint met minder suiker en door alle spookverhalen door de bomen het bos niet meer ziet.

WINACTIE

En omdat ik de leukste volgers van heel Nederland heb. Geef ik dit super leuke en informatieve boek aan jullie weg.

Hoe kan je mee doen?

Meedoen is heel makkelijk! Laat  hieronder een reactie achter waarin je meldt dat je meedoet aan de winactie. (reageer onder een geldig e-mailadres, zodat ik jou gemakkelijk kan bereiken)

Meedoen kan t/m vrijdag 24 juli – 17.00 uur. De winnaar zal zaterdagochtend 25 juli persoonlijk bericht ontvangen.

Kan je niet wachten op de uitslag van de winactie? Bestel dan het boek hier voor 19,99. 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)