Yeah, dit is de eerste keer dat ik de vraag heb gekregen om een recensie te schrijven over een kookboek. Suzanne, vroeg mij een paar weken geleden of ik dat wilde doen voor het boek Deliciously Ella van Ella Mills. Ik heb het boek kort daarna ontvangen en was direct gecharmeerd door de frisse uitstraling en prachtige foto’s. Dus dat beloofde veel goeds.

Uiteraard kende ik Ella Mills al van sociale media en wist ik het een en ander van haar achtergrond. Een achtergrond die ik herken en een aanpak die mij aanspreekt. Haar motivatie en inspiratie komen voort uit het feit dat zij jarenlang te maken heeft gehad met uiteenlopende gezondheidsklachten. Op het moment dat zij besloot haar voedingspatroon te veranderen en nog enkel plantaardig en natuurlijke voeding te nemen, is haar gezondheid alleen maar verbeterd. Dit wilde zij graag met anderen delen en is daarom in 2012 gestart met haar blog. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een immens en wereldwijd platform.

Het kookboek

Het boek “Deliciously Ella, Elke dag” is het tweede boek van Ella Mills. Het uitgangspunt van dit boek is

makkelijk, snel en superlekker eten. Dat klinkt als muziek in de oren toch?

Dit kookboek is gevuld met recepten voor het ontbijt, gezond eten om mee te nemen, salades, makkelijke doordeweekse maaltijden, koken voor veel mensen en simpel en zoet. Kortom heel variërend en dat ook nog eens compleet vegan!

Het fijne aan dit kookboek is dat het de gebruiker op een hele speelse en eenvoudige manier laat kennis maken met de veganistische keuken. Dacht jij ooit dat veganistisch eten saai en smakeloos was? Think again! Ella bewijst met dit boek dubbel en dwars het tegendeel.

Uiteraard hebben wij al verschillende gerechten uitgeprobeerd. De meeste volledig aan de hand van het kookboek en sommige met kleine eigen aanvullingen of aanpassingen. Ik denk juist dat dit laatste ervoor zorgt dat je het volledige passend kan maken voor jou.

Graag licht ik een van de heerlijke recepten voor jullie uit. Dit gerecht past wat mij betreft heel goed bij de overgang van winter naar het voorjaar. Het verwarmende van de pompoen en het frisse van de salade maken dit een heerlijke maaltijd.

Ik heb het over de salade met kikkererwten en pompoen

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Voor de salade:

 • stuk van 120 gram flespompoen
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl Provençaalse kruiden
 •  zout en peper
 • olijfolie
 • 80 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
 • ½ tl chilipoeder
 •  een grote hand rucola
 • 40 gram zongedroogde tomaten, gehakt

Voor de dressing:

 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ eetlepel appelciderazijn
 • ½ tl kurkuma
 • 1 tl honing (niet vegan maar kan je vervangen door ahornsiroop)

Hoe maak je deze salade?

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius
 2. Schil de pompoen en snijd het in kleine stukjes. Doe ze op een bakplaat met paprikapoeder, Provençaalse kruiden, een beetje zout en olijfolie. Bak ongeveer 30 minuten, tot de pompoen zacht is.
 3. Doe de kikkererwten op een ander bakplaat (of een ovenschaal) met de chilipoeder, schep goed om en bak 20 minuten, tot ze stevig zijn, maar niet knapperig.
 4. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
 5. Meng de afgekoelde kikkererwten en pompoen met de rucola en de zongedroogde tomaten, giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.

Tip: Je kunt in plaats van de pompoen ook zoete aardappel gebruiken.Na een dag werken hebben wij hier thuis een stevige maaltijd nodig. Om die reden heb ik dit gerecht aangevuld met biologische basmatirijst en een handje heerlijke kikkererwtenchips.

salade - www.puursuzanne.nl

Aanrader

Ik ben erg te spreken over dit mooie en leuke kookboek. Ik merk dat ik het vaak gebruik en er heerlijke, veganistische recepten mee op tafel tover. Wil jij ook kennis maken met de veganistische keuken of wil je jouw vegan lifestyle aanvullen met nieuwe ideeën? Dan is dit kookboek zeker een aanrader!

Deliciously Ella is uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

ISBN 9789021563145

Prijs € 22,50

Volg Michelle via | Facebook | Instagram en haar blog

Social