Borrelplanken zijn in alle soorten en maten, tegenwoordig zijn er genoeg vegan opties om ook een hele uitgebreide plank op tafel te kunnen zetten. Met vegan kaas, vegan vlees en wat fruit zoals druiven of dadels heb je al snel een heerlijke borrelplank. Er is voor ieder wat wils. Alleen waar begin je mee en hoe kan je de meest lekkere borrelplanken maken. In deze blog willen we je graag inspireren in om zelf een heerlijke borrelplank te maken die ook een lust is voor het oog.

Hoe begin je?

Allereerst begin je met het in huis halen van een borrelplank. Het kan lang, kort, breed en rond zijn, wat jij maar zelf wilt. Tegenwoordig is een borrelplank overal te koop. Daarnaast zijn kleine schaaltjes waar je saus of dip in kunt doen erg handig. Verder is het aan jezelf om alles toe te voegen op je plank zoals crackers, nootjes, vegan worst, druiven en vegan kaas. Ook is het lekker om komkommer, tomaatje, hummus of olijven toe te voegen.

Borrelplank

Hoe krijg ik een mooie plank?

Wees niet te georganiseerd wanneer je de plank gaat opmaken. Leg hetzelfde product in groepjes bij elkaar en vul de leegtes op met bijvoorbeeld vijgen en druiven. Hierdoor combineer je meerdere smaken met elkaar, waardoor je allerlei smaken met elkaar combineert. Ook zijn warme hapjes prima om te gebruiken bij de borrelplank bijvoorbeeld warme falafel balletjes. Verder is het ook erg leuk om een thema’s aan de borrelplanken te geven. Je kan denken aan Italiaans, Oosterse of Spaanse thema, hierdoor kan je specifieke vegan kazen, vegan vlees en fruitsoorten kopen. Daarnaast je kan het zelf zo makkelijk of moeilijk maken, want je kan veel kant-en-klare producten al kopen. Ook is het handig als je weet wat je visite lekker vindt en wat absoluut niet.

Borrelplank

Drinken bij de borrel

Natuurlijk kan er bij de borrelplank niet een goede borrel missen. Een tip is om een toegankelijke vegan wijn te kiezen. Wat ik hiermee precies bedoel is een wijn die niet een te vol is maar een lichte wijn. Dus wel een wijn met body maar niet te veel. Een ideale witte wijn is fris en fruitig en sluit goed aan bij de meeste borrelhapjes. Een vegan rode wijn die er goed bij past is een soepele wijn met weinig zuren. Als je liever een mousserende wijn wilt dan is een vegan prosecco die niet heel zuur is of zwaar, maar juist fris en fruitig is een goede oplossing. Natuurlijk horen er ook goede wijnglazen bij van bijvoorbeeld Eva solo. Verder wil je de wijnen ook mooi kunnen opbergen, dus niet dat het ergens staat te verstoffen. Dan is een wijnrek een niet te missen in je interieur. Hierdoor is het multifunctioneel een wijnrek, doordat het mooi in de woonkamer of keuken staat en je kan de wijn mooi opbergen.

Ik hoop dat je veel inspiratie uit deze blog hebt kunnen halen, waardoor je de perfecte plank in elkaar kunt zetten. Veel succes en veel plezier met het maken van jouw borrelplank!

Geniet ervan!
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)