Wat zijn jouw groene voornemens? Ik wil nog meer stappen zetten om duurzamer en milieubewuster te leven. Ik ben er al een tijdje mee bezig en weet dat het altijd beter kan. Veel kleine stapjes maken namelijk een groot verschil. Vandaag ga ik je meer vertellen over duurzaam je tanden poetsen. 

Ik ben sindskort overgestapt op tandpasta in tabletvorm. Waarom? Jaarlijks verdwijnen meer dan 1,5 miljard plastic tandpastatubes met 5 tot 20% achtergebleven tandpasta in de vuilnisbak. Dat moet toch anders kunnen?

Ik ontving daarom van Choose een pakket met tandpasta tabletten en een mooi bamboe doosje. De tandpasta tabletten zijn ontwikkeld in samenwerking met tandartsen. En dat vind ik echt een enorm pluspunt. Er komen namelijk regelmatig nieuwe ‘duurzame” tandpasta’s op de markt zonder fluoride. Terwijl het juist belangrijk is om gaatjes te voorkomen.

De pluspunten van tandpasta tabletten van Choose:

  • 100% vegan
  • Dus ook niet getest op dieren
  • Geen microplastic
  • Ontwikkeld door tandartsen
  • Natuurlijke oliën met fluoride om tandbederf te voorkomen
  • Donatie aan Dutch Dental Care; Nederlandse stichting die zich inzet voor tandzorg aan kansarme kinderen in Kenia

Hoe werkt het poetsen?

Het kan even wennen zijn om je tanden te poetsen met een tablet. Maar ik ben er eigenlijk na 2 dagen al aan gewend.

  • gebruik 1 tablet per keer
  • neem het tablet in en kauw goed fijn
  • maak je tandenborstel nat en je kunt gaan poetsen

Mijn tanden voelen heerlijk fris en schoon. En dat is wat je wil toch? Ik ben blij dat er fluoride aan is toevoegt. Dit kreeg ik namelijk onlangs nog als advies van mijn tandarts. Zorg dat je je tanden poetst met een tandpasta met fluoride erin. Dit om gaatjes in de toekomst te voorkomen. Ik heb zelf nooit gaatjes en dat wil ik graag zo houden.

En hoe werkt het abonnement?

Je kunt gemakkelijk en snel een abonnement nemen op Choose. Je kunt kiezen voor een vorm die bij jou en de samenstelling van jouw huishouden past.

Iedere 2, 3 of 6 maanden ontvang je je een nieuw pakket met tabletten die gratis door heel Nederland worden bezorgd.

Wil je je abonnement pauzeren of het abonnement opzeggen? Dit kan je gemakkelijk en snel regelen via jouw eigen account.

Met de eerste levering krijg je gratis een bamboe bewaarbakje meegeleverd, waar je de tabletten handig in kunt bewaren. Naast de tandpasta tabletten kun je op de website ook een tandenborstel en houder van bamboe bestellen.

Wil je choose tandpasta tabletten proberen? Vraag dan nu je sample aan voor  €2,95 inclusief gratis verzending.

 

Wat doe jij al om je badkamer duurzamer te maken? Ik ben heel benieuwd naar jouw tips! Hopelijk kunnen we elkaar helpen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)