Een van de meest gehoorde wensen bij het zoeken naar raamdecoratie slaapkamer, is dat ze privacy bieden. Met name in dit deel van je woning zit je niet te wachten op mensen die naar binnen kunnen kijken. Gelukkig zijn er genoeg opties om dit met zonwering en raamdecoratie te voorkomen.

Vaak brengen de mogelijkheden gelijk een verduisterend effect met zich mee. Dat is in de slaapkamer meestal ook een wens. Zo sla je twee vliegen in één klap. Om je er een idee van te geven, zetten we 3 tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Screens

Voor meer privacy in de slaapkamer zijn screens wat ons betreft de meest geschikte zonwering. De screens worden aan de bovenkant van je raam, buiten aan de muur bevestigd. Daarmee hangen ze niet in de weg. Als je de screens uitrolt, ontstaat er een extra laag bij je raam. Het doek van de screens is vuil- en waterafstotend. Daarmee is het makkelijk schoon te maken en hoef je ook je ramen minder snel te zemen.

Nog een voordeel van screens is de isolerende werking. Op het moment dat je ze uitrolt creëer je een extra luchtlaag tussen je raam en buiten. Dat is goed voor de isolatie van je huis. Het belangrijkste voordeel van screens zit hem echter in het stukje privacy. Afhankelijk van het soort dat je kiest, kun je beschikken over screens die wel licht maar geen zicht doorlaten. Zo krijg je nog wel zonlicht binnen maar zit je niet met mensen die naar binnen kunnen gluren.

Tip 2: Rolluiken

Een andere optie die geschikt is als zonwering, zijn rolluiken. Op een bepaalde manier kun je ze vergelijken met screens. Ze worden aan de buitenkant van de woning bevestigd en je kunt ze naar wens uitrollen om meer privacy te krijgen. Ook zijn ze verduisterend én verkrijgbaar in meerdere soorten en maten. Kijk eens bij inhuisplaza.nl om een beter beeld te krijgen van de rolluiken. Op deze website zie je meerdere opties voorbijkomen.

Tip 3: Raamdecoratie

Naast screens en rolluiken zijn er in de categorie raamdecoratie ook veel mogelijkheden om meer privacy te realiseren. Zo kun je met jaloezieën of plissé gordijnen precies bepalen in hoeverre mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. Bij jaloezieën doe je dat door de panelen te kantelen en bij plissé gordijnen kun je de boven- en onderkant instellen op de juiste hoogte.