Er wordt steeds meer gesproken over de noodzaak om onze huizen te verduurzamen. We worden door reclamespots gestimuleerd om ons huis beter te isoleren en minder energie te gaan verbruiken. Je huis verduurzamen is beter voor de planeet en voor je portemonnee.

Hoe duurzaam is jouw huis? En heb je al weleens over zonnepanelen nagedacht? Met zonnepanelen wek je je eigen duurzame stroom op, hiermee ben je minder afhankelijk van energiemaatschappijen. In dit artikel zet ik de voordelen en de aandachtspunten van zonnepanelen voor jou op een rij.

Besparing energiekosten

Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat je flink kunt besparen op je energierekening. Door gebruik te maken van de zon, kun je de kosten van je elektriciteitsverbruik behoorlijk verminderen. De kosten geef je één keer uit, maar de besparing keert elk jaar terug. De zon is gratis en zonnestralen raken nooit op.

Kijk je ook uit naar een lagere energierekening? Het is wel heel verstandig om eerst een offerte van Zonnepanelen Noord te laten opmaken. Hun ervaren zonne-energie adviseurs maken graag een offerte voor je.

Ze maken een volledig op maat gemaakt adviesplan. Je ontvangt een offerte voor zonnepanelen met accurate inzichten in de terugverdientijd, stroomopbrengst en milieubesparing. Zo weet je echt waar je aan toe bent.

Waardestijging van je huis

Met zonnepanelen op je dak verbeter je het energielabel van jouw woning. Hiermee verhoog je de waarde van jouw woning. Mensen betalen graag meer voor een huis met lage energiekosten. Hoeveel jouw energielabel verbetert hangt af van de omvang van jouw woning in combinatie met het oppervlak van jouw zonnepanelen. Het totale oppervlak van je zonnepanelen wordt namelijk gedeeld door de omvang van je woning. Er wordt dus niet gekeken naar het vermogen van je zonnepanelen, maar naar de afmetingen. Hoe kleiner je woning dus is, hoe groter de impact die de zonnepanelen hebben op je energielabel.

Zonnepanelen zorgen voor schone energie

Zonnepanelen maken gebruik van een hernieuwbare energiebron, namelijk de zon. Zonlicht is gratis en raakt nooit op. Bij het opwekken van zonnestroom komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Hiermee zorg je ervoor dat de lucht schoon blijft en de luchtkwaliteit ook niet achteruit gaat. Met de aanschaf van zonnepanelen kun je op de langere termijn kosten besparen en daarnaast is het een stuk duurzamer dan energie opwekken uit fossiele brandstoffen.

Heb jij je al verdiept in de voordelen van zonnepanelen? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)