Duurzaam leven is ontzettend belangrijk, niet alleen voor onze planeet maar ook voor je portemonnee. Er zijn genoeg manieren om duurzamer te leven, door bijvoorbeeld je afval te scheiden, minder water te gebruiken, lampen uit te doen als je ze niet nodig hebt en uiteraard minder plastic gebruiken. Maar wist je dat je ook duurzamer kunt leven door kamerplanten aan te schaffen?

Ja zeker, een kamerplant is een geweldige manier om jouw woonruimtes duurzamer te maken. Kamerplanten zuiveren namelijk de lucht in jouw woning, en zetten schadelijke stofjes om in pure zuurstof waardoor je elke ochtend uitgerust, met een beter humeur en vol concentratie en creativiteit op staat!

Go green!

Ga voor groen binnenshuis, niet alleen voor onze planeet maar ook voor je eigen gezondheid. Kamerplanten produceren net zoals die mooie bomen in de bossen voor meer zuurstof met ontzettend veel voordelen voor jouw gezondheid en humeur. Wist je dat kamerplanten niet alleen de luchtkwaliteit verbeteren door de schadelijke stofjes om te zetten in pure zuurstof, maar ook zorgen dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert? Dit is zeker tijdens de donkere winterdagen hartstikke belangrijk! En dat niet alleen, onderzoek heeft bewezen dat kamerplanten zorgen voor:

Een betere nachtrust

Kamerplanten fleuren elke kamer op en dit geldt ook voor de slaap- en badkamer. Door een fijne groene kamerplant of lavendel in je slaapkamer creëer je een rustgevend effect waardoor je heerlijk kunt slapen in frisse, zuivere lucht.

Een betere concentratie

Omdat kamerplanten de lucht in je werk- of studeerkamer verbeteren, zorgt deze zuivere zuurstof voor een betere concentratie en creativiteit. Ideaal dus als je veel vanuit huis werkt en/of studeert.

Minder stress

Uit onderzoek is gebleken dat kamerplanten een stress verminderend effect hebben. De groene, frisse kleuren hebben een rustgevend effect op je humeur, waardoor je je automatisch vrolijker, positiever en ontspannen voelt.

De kamerplant die bij iedereen past: de Calathea!

De voordelen van kamerplanten zijn eindeloos, maar er is zoveel keus! Als je een beginner bent of op zoek bent naar een ideale nieuwe kamerplant voor je urban jungle, zorg er dan voor dat je de verschillende Calathea soorten bekijkt! De Calathea komt in alle soorten en maten, voor elk interieur is er wel een Calathea soort die bij jou past en het grootste voordeel is dat deze plantensoort een van de meest luchtzuiverende kamerplanten is. De Calathea zet CO2 namelijk om in zuivere zuurstof en zorgt voor meer waterdamp in de lucht waardoor ook de luchtvochtigheid in jouw woning verbetert.

Een Calathea voor iedereen

De voordelen van kamerplanten, en voornamelijk de Calathea, zijn eindeloos. Maar welke Calathea soort past nu het beste bij jou? We hebben de meest populaire, unieke Calathea planten voor je op een rijtje gezet.

Ornata

Of wel de eye-catcher! De Ornata Calathea is een grotere Calathea soort die ideaal is als statement piece in je hal of om die lege hoek in je woonkamer op te vullen. Je herkent haar aan haar unieke grote, groene bladeren met mooie roze strepen, en ze is ontzettend gemakkelijk in onderhoud. Met genoeg aandacht en zorg kan ze wel tot 1 meter hoog worden en het grote voordeel is dat ze kind- en diervriendelijk is, wel zo handig als je kleintjes met grijpgrage handjes in huis hebt.

White Fusion

Oh, zo charmant! Deze kleinere Calathea variant is een echte eyecatcher ondanks haar kleine formaat. Ze staat bekend als een schaduwplant, ideaal als je niet veel natuurlijk licht in huis hebt (of haar graag op de badkamer of slaapkamer wilt plaatsen) en je herkent haar aan haar prachtige, bonte bladeren in de kleuren groen, wit en roze! Helemaal uniek is dat ze ‘s avonds haar bladeren netjes opvouwt en ze ‘s ochtends weer helemaal uitrolt.. een soort van natuurlijk alarm tijdens de donkere winterdagen.

Makoyana

Deze middelgrote kamerplant past in elke ruimte en zorgt voor een betere luchtkwaliteit in elke kamer. Je kent haar misschien onder de naam Pauwenplant, vanwege haar mooie, contrasterende groene en donkerrode bladeren. Door haar compacte formaat doet ze het geweldig in elke ruimte, je kunt er geen genoeg van krijgen!

De grote voordelen van de Calathea familie is dat ze niet giftig zijn voor huisdieren, ontzettend luchtzuiverend zijn, gemakkelijk in onderhoud (schaduw is geen probleem en weinig onderhoud nodig!) en ze komen in alle soorten en maten, dus voor elke kamer in jouw woning is er wel een Calathea die bij jouw interieur past. Ga voor een super duurzaam leven met gezonde, frisse kamerplanten in elke kamer!