Wat zijn jouw goede groene voornemens voor het nieuwe jaar? Ik wil nog meer stappen zetten om duurzamer te leven. Ik ben er al een tijdje mee bezig en weet dat het altijd beter kan. Alle beetjes helpen. Veel kleine stapjes maken namelijk een groot verschil.
Ik ben onlangs aan de slag gegaan met mijn badkamer. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik daar minder afval gebruik? En hoe kan ik deze duurzamer inrichten? Vandaag deel ik twee tips met je.
Wasbare wattenschijfjes
Ik ben sinds kort overgestapt op wasbare wattenschijfjes. Door deze herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken verminder je op een hele gemakkelijke manier afval. Ik heb ooit witte wasbare wattenschijfjes gekocht maar vond deze totaal niet fijn. Ze waren te dun en bleven viezig na het wassen. Maar deze grijze bamboe wasbare wattenschijfjes zijn echt top.
Je kunt hier ‘avonds voor het slapen gaan je gezicht mee schoonmaken, zoals je normaal gewend bent. Je kunt dit doen met een beetje lauw water of wat make-up reiniger. De wattenschijfjes zijn heerlijk zacht voor je huid. Ze zijn ook wat groter dan je misschien gewend bent en daarom juist fijner in gebruik. Het werkt echt perfect.
Je kunt de wattenschijfjes wassen in de wasmachine. Was deze wel even in waszakje bij voorkeur op 40 graden. Ik was ze zelf mee met de bonte was. Ze kunnen ook in de droger, maar ik zelf vind dat geen duurzame oplossing. Ik droog deze altijd even op een droogrek. De wattenschijfjes drogen supersnel op, dus dat werkt prima. Wasbare wattenschijfjes zijn een simpele manier om je afval in de badkamer te verminderen.
Zeep en shampoobars
Ook zo’n ontzettend fijne en gemakkelijke manier om minder afval te produceren in jouw badkamer zijn, shampoobars gebruiken. Al een tijdje gebruik ik blokken zeep en shampoo in mijn badkamer. Dit zorgt ervoor dat je veel minder verpakkingsmateriaal nodig heb. Het kan aan het begin wat wennen zijn in gebruik.
Hoe gebruik je een shampoobar?
De fijnste manier vind ik om eerst mijn haren nat te maken. En daarna met de shamppoobar over mijn hoofdhuid te masseren. Ik leg daarna de shampoo weg en verdeel de shampoo daarna over mijn haren.
Ik spoel daarna mijn haar heel goed uit. Je kunt daarna nog even naspoelen met appelazijn, als je dit fijn vindt.
De voordelen van shamppoobars
Ik wil niet anders meer. Je bespaart er water en verpakkingen mee. De bars zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ook op reis werkt het enorm fijn, want het scheelt behoorlijk wat plek in je koffer of reistas. Het is vaak ook nog beter voor je portemonnee. Je doet er namelijk veel langer mee. Snap je dat ik enthousiast ben?
Wil je ook overstappen op shampoo bars? Probeer deze van Greenstory eens! Je kunt hier gemakkelijk 4 verschillende shampoobars testen voor een fijne prijs. Voordeel van deze kleinere shampoo bars is dat je deze gemakkelijk mee kunt nemen op reis. De Shampoo bar tea tree & neem is mijn favoriet. Deze ruikt heerlijk en mijn haar wordt er goed schoon van zonder slap te worden.
Wat doe jij al om je badkamer duurzamer te maken? Ik ben heel benieuwd naar jouw tips! Hopelijk kunnen we elkaar helpen.
*Deze blog is geschreven in samenwerking met Greenstory. Lees hier mijn disclaimer.
- Vegan chocolademousse van silken tofu - 11/12/2023
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
Ik heb zelf ook een tijdje deze wattenschijfjes gebruikt en het beviel mij erg goed.
Fijn :-)