Ik zie nu dat mijn verbazing, dat ik al heel lang niet meer over nieuwe boeken heb geschreven. De hoogste tijd dus om weer een artikel te plaatsen over een nieuw boek. Graag vertel ik jullie vandaag meer over het boek: Eet als een atleet. Het zusje van het boek: Eet als een Expert.

Eet als een atleet geeft op een heldere manier uitleg over sportvoeding. Het lijkt soms of we massaal aan de eiwitshakes moeten als we sporten. Maar hoe zit het nu echt?

Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen.

Eet als een atleet is geschreven door drie dames uit het I’m a Foodie team op het gebied van sportdiëtetiek, performance en wetenschap: Vera Wisse (Praktijk Diëtetiek en Sportdiëtetiek), Sarai Pannekoek en Titia van der Stelt (Voedingconditie). Zij scheiden de zin van onzin en vertalen op een begrijpbare manier de wetenschap naar de praktijk. Het boek bevat lekkere en gemakkelijke sportrecepten. Ik vind de recepten erg origineel. Je zou verwachten dat het boek vol staat met kip en kwark recepten. Maar er staan juist een heleboel vegetarische recepten in. Bij alle recepten staan de voedingswaarden vermeld. Erg fijn want dit scheelt jezelf weer tijd om te rekenen.

Het boek bevat naast recepten ook handige voorbeeld dagmenu’s. Tien personages vormen een onderdeel in dit boek. Volg bijvoorbeeld crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden

Eet als een atlee

Sportvoedingspiramide

Het boek is verder opgebouwd volgens de sportvoedingspiramide. Deze piramide bestaat uit drie lagen: basisvoeding, sport specifieke voeding en supplementen. Aan de hand van deze drie pijlers wordt er ingegaan op: het berekenen van jouw energiewaarde, de verschillende brandstoffen voor je lichaam, en de basisvoedingsmiddelen voor prestatie en herstel. Ook staat er een duidelijk overzicht in met de bewezen werkzame supplementen.

Wat mij betreft een goede aanvulling in je boekenkast als je meer wilt weten over de invloed van voeding op je sportprestaties. Meer weten over het boek? Bekijk hier het inkijk exemplaar.

Eet als een atleet - www.puursuzanne.nl

Ook eten als een atleet? Bestel het boek hier voor €23,50.

En neem ook zeker een kijkje op de blog: I’m a Foodie.

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)