Op Wakker Dier zag ik, het initiatief om op dierendag, geen dieren te eten. Ik vond dit een leuk idee en hopelijk vind jij dat net zo. Ik hoor je nu al denken, maar hoe dan? “Ik kan echt geen dag zonder vlees!”

Dat begrijp ik dat je dat denkt, maar  ik denk dat je het wel kunt. Ik wil je namelijk bewuster maken om soms eens een dag geen vlees te eten. Elke dag vlees eten heeft een mens niet nodig, het is een zware belasting voor je darmen om vlees te verteren en daarnaast is het eten van vlees meer milieubelastend dan groente en fruit.

“Het dier is toch al dood”

Daar heb je gelijk in, maar ik weet zeker dat als iedereen eens één dag in de week geen vlees eet dat de bio-industrie kleiner wordt, dieren een beter leven krijgen, de aarde langer meegaat en jij een gezondere levensstijl krijgt. Ik ga je niets opleggen, maar met de vijf recepten die ik gebundeld hebt wil ik je inspireren om eens een dag vlees te laten staan. Klik op de groene titel om uit te komen bij het recept.

Overnight Oats
overnight oats - www.puursuzanne.nl

Een goed begin is het halve werk. Tenminste dit ontbijtje moet je wel de dag van te voren maken, anders heb je op dierendag geen ontbijt.

Worteltaart

vegan worteltaart - www.puursuzanne.nl

Nee nee, in het kader van dierendag hoef je je geen konijn te voelen met deze worteltaart. Maar zeg nu zelf dit past wel heel goed bij het thema.

Salade

Niet alleen heel gemakkelijk te maken het is ook heel gemakkelijk mee te nemen naar je werk. Ik denk dat je collega’s jaloers zullen zijn op deze kleurrijke salade.

Dadelrepen
dadelrepen

Ik ben dol op dadels. Nouja als ze ergens door heen verwerkt zitten.  Als ik ze los eet vind ik ze toch minder lekker. In deze snackrepen komen de dadels goed tot zijn recht. Een heerlijk tussendoortje.

De lekkerste Vega Burger
Kikkererwtenburger - www.puursuzanne.nl

Deze dag sluiten we af met een heerlijke zelfgemaakte vegaburger. Natuurlijk anders dan een gewone hamburger, maar zeker niet minder lekker.

Maar ook erg lekker zijn deze vegan kip wraps.

Vegan kip wraps - www.puursuzanne.nl

 Ga je met deze recepten aan de slag? Deel je foto van het gerecht dan met de hashtag:  #eetgeendierendag op social media.

Voor meer informatie over eet geen dieren dag klik dan hier.

social
Latest posts by Yvonne (see all)