Soms denk ik echt waar ben ik aan begonnen met deze blog? Ik wil mensen inspireren om gezond(er) te eten. Simpele en voedzame recepten delen met jullie. En vooral delen vanuit eigen ervaring en beleving. Ik vind dit echt fantastisch en zit nog steeds elke dag boordevol inspiratie en nieuwe ideeën.
Maar op sommige dagen vraag ik mij echt af waar ben ik aan begonnen? Er wordt de laatste tijd zoveel onzin geschreven over voeding. De ene hype is nog niet begonnen of de volgende begint al. Op sociale media zie ik de meest gekke diëten voorbij. Ook ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Maar gelukkig was daar op 27 mei het boek: Eet als een expert. Het boek dat mij meer duidelijkheid heeft gegeven.
27 mei was ik aanwezig op het Symposium: Eet als het expert. Tijdens dit symposium werd ingegaan op het eet- en koopgedrag van consumenten en de psychologie erachter: Waarom volgt men hypes? Waarom eet de gemiddelde Nederlander niet gezond? Waarom geven mensen zoveel geld uit aan diëten? Echt een super interessante dag met heel veel diëtisten. Ik was 1 van de weinige foodbloggers maar dat maakte deze dag voor mij juist erg interessant. Het geeft mij nog meer ideeën voor mijn blog. En natuurlijk kon ik het boek “Eet als een expert” niet laten liggen. Ik kocht een boek voor mezelf en nam er ook gelijk 1 mee voor mijn zus. Ik vertel jullie graag meer over het boek omdat ik vind dat iedereen het bestaan moet weten van dit boek.
Eet als een expert is het inspirerende handboek van de experts van de blog I’m a foodie. Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar en geven graag praktische tips om een gezond voedingspatroon te volgen.
Deze dames hebben allen een academische opleiding en 3 ervan zijn ook nog diëtist. Op de blog en ook in dit boek geven Marijke, Gaby, Jolien en Liesbeth eerlijke en wetenschappelijk goed onderbouwde informatie over gezonde voeding. Het kan misschien iets te diepgaand zijn voor sommige mensen. Maar ik heb het boek echt in 2 dagen uitgelezen. Je kunt zelf hier op de I am a Foodie blog alle referenties teruglezen die in het boek zijn gebruikt.
Het boek is zeer aantrekkelijk vormgeven. Echt in een woord WAUW! Het bevat prachtige foto’s, duidelijke infographics én ook nog eens een 150 makkelijke, lekkere en gezonde recepten. Het eerste recept dat ik gemaakt heb uit dit boek zijn de kikkererwtenburgers. Echt super lekker. Aankomende vrijdag zal ik dit recept ook delen op Puur Suzanne.
En verwacht in het boek ook antwoorden op veel vragen. Het boek gaat over normaal gezond eten met direct bruikbare tips. Ik word echt zo blij van dit boek. Gezond eten is lekker en kleurrijk. Wat ik natuurlijk allang wist ;-) Hieronder een aantal foto’s van de binnenkant van het boek om een indruk te krijgen.
Ik ben echt super blij dat dit no nonsens boek er is. Eindelijk staat alle zin en onzin over voedingshypes bij elkaar en op een aantrekkelijke manier beschreven. Ik heb een duidelijk handvat voor wat nu echt gezond eten is. Een dikke vette aanrader dit boek! Maar dat was geloof ik al duidelijk.
Ook eten als een expert? Bestel het boek hier voor 19,99.
En neem ook zeker een kijkje op hun blog: I’m a Foodie.
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Thank god, eindelijk een normaal boek met normale voeding. Word een beetje moe van alle hypes en regeltjes. Ben iig benieuwd naar het boek! Thx voor het delen.
Hahaha precies wat ik ook dacht :-)
Dit lijkt me echt zo’n fijn boek! Al ik ook vind dat als iets wetenschappelijk klopt, dat niet altijd ook het beste is voor het lichaam. Maar daarom des te benieuwd hoe ze dat aanpakken, ik zet dit boek op mijn lijstje. (:
Ik ben super benieuwd naar dit boek. Bedankt voor de tip :)
Graag gedaan!
Klinkt als een interessant boek. En als ik die foto’s zo zie ziet het er ook nog heel mooi uit! Ik denk niet dat wetenschap heilig is, sommige dingen zijn (nog niet) te onderzoeken en soms blijkt het onderzochte ook niet altijd juist. (ik heb laatst het boek gezond verstand gelezen, over de wetenschap tussen lichaam en geest. ook een aanrader!). Ik ga het boek zeker eens doorbladeren in de winkel en wie weet koop ik ‘m gewoon!
Leuke review! Dit no-nonsense boek staat zeker op mijn lijstje!
Thanks!
Ik heb hem gelijk besteld! Ik ben nieuwsgierig geworden na het lezen je review Suzanne.
Hoi Anouk, Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Groetjes, Suzanne
Klinkt als een fijn en betrouwbaar boek! Ik ben ook moe van alle informatie die je om de oren vliegt over zogenaamde diëten en hypes. Een boek dat alle wetenschappelijke informatie op een nuchtere manier deelt is precies wat er nodig is om mensen weer even met beide benen op de grond te zetten. Hij stond al op mijn verlanglijstje maar nu weet ik zeker dat ik hem ga kopen! Bedankt :)
Stom he dat er zoveel onzin wordt geschreven. Klopt dit is wat wij nodig hebben ook om zelf wijzer te worden en niet alles maar te geloven wat er overal geschreven wordt. Jij bedankt voor je fijne reactie Nadine.
Dit is inderdaad een goed boek!
Dat zeg ik met nadruk, want er verschijnen helaas meer slechte dan goede boeken over voeding en op internet kan iedereeen schrijven wat hij wil, of hij (of zij) er verstand van heeft of niet.
Dit boek is geschreven door vier vrouwen die er verstand van hebben en die op hoogte zijn van de wetenschappelijke feiten.
Trek je niets aan van allerlei hypes want die veranderen om de paar jaar en meestal zijn ze nergens op gebaseerd.
Gelukkig lees ik hierboven dat veel mensen dezelfde mening hebben.
Dus als als je gezond en lekker wil eten (wat heel goed kan samengaan) dan is dit boek een goede keuze en het biedt veel inspiratie.
Zou u dit boek ook aanraden voor vegetariers? Ik vraag mij af of er vel vegetarische recepten in staan. Alvast bedankt!
Groetjes Brigitte
Ja heel veel vegetarische recepten. En naast recepten staat er ook echt heel veel fijne informatie in!