Soms denk ik echt waar ben ik aan begonnen met deze blog? Ik wil mensen inspireren om gezond(er) te eten. Simpele en voedzame recepten delen met jullie. En vooral delen vanuit eigen ervaring en beleving. Ik vind dit echt fantastisch en zit nog steeds elke dag boordevol inspiratie en nieuwe ideeën.

Maar op sommige dagen vraag ik mij echt af waar ben ik aan begonnen? Er wordt de laatste tijd zoveel onzin geschreven over voeding. De ene hype is nog niet begonnen of de volgende begint al. Op sociale media zie ik de meest gekke diëten voorbij. Ook ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Maar gelukkig was daar op 27 mei het boek: Eet als een expert. Het boek dat mij meer duidelijkheid heeft gegeven.

27 mei was ik aanwezig op het Symposium: Eet als het expert. Tijdens dit symposium werd ingegaan op het eet- en koopgedrag van consumenten en de psychologie erachter: Waarom volgt men hypes? Waarom eet de gemiddelde Nederlander niet gezond? Waarom geven mensen zoveel geld uit aan diëten? Echt een super interessante dag met heel veel diëtisten. Ik was 1 van de weinige foodbloggers maar dat maakte deze dag voor mij juist erg interessant. Het geeft mij nog meer ideeën voor mijn blog. En natuurlijk kon ik het boek “Eet als een expert” niet laten liggen. Ik kocht een boek voor mezelf en nam er ook gelijk 1 mee voor mijn zus. Ik vertel jullie graag meer over het boek omdat ik vind dat iedereen het bestaan moet weten van dit boek.

Eet als een expert is het  inspirerende handboek van de experts van de blog I’m a foodie. Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar en geven graag praktische tips om een gezond voedingspatroon te volgen.

Deze dames hebben allen een academische opleiding en 3 ervan zijn ook nog diëtist. Op de blog en ook in dit boek geven Marijke, Gaby, Jolien en Liesbeth eerlijke en wetenschappelijk goed onderbouwde informatie over gezonde voeding. Het kan  misschien iets te diepgaand zijn voor sommige mensen. Maar ik heb het boek echt in 2 dagen uitgelezen. Je kunt zelf hier op de I am a Foodie blog alle referenties teruglezen die in het boek zijn gebruikt.

Het boek is zeer aantrekkelijk vormgeven. Echt in een woord WAUW!  Het bevat prachtige foto’s, duidelijke infographics én ook nog eens een 150 makkelijke, lekkere en gezonde recepten. Het eerste recept dat ik gemaakt heb uit dit boek zijn de kikkererwtenburgers. Echt super lekker. Aankomende vrijdag zal ik dit recept ook delen op Puur Suzanne.

En verwacht in het boek ook antwoorden op veel vragen. Het boek gaat over normaal gezond eten met direct bruikbare tips. Ik word echt zo blij van dit boek. Gezond eten is lekker en kleurrijk. Wat ik natuurlijk allang wist ;-) Hieronder een aantal foto’s van de binnenkant van het boek om een indruk te krijgen.

Eet als een expert - www.puursuzanne.nl

Eet als een expert - www.puursuzanne.nl

Ik ben echt super blij dat dit no nonsens boek er is. Eindelijk staat alle zin en onzin over voedingshypes bij elkaar en op een aantrekkelijke manier beschreven. Ik heb een duidelijk handvat voor wat nu echt gezond eten is. Een dikke vette aanrader dit boek! Maar dat was geloof ik al duidelijk.

Ook eten als een expert? Bestel het boek hier voor 19,99.

En neem ook zeker een kijkje op hun blog: I’m a Foodie.

Eet als expert - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)