Twee weken geleden viel er bij mij een prachtige kookboek in de brievenbus. Dit keer het kookboek van foodies magazine. Na 100 mooie uitgaven van foodies magazine werd het de hoogste tijd voor foodies eerste echte kookboek. In dit boek vind je de allerlekkerste recepten van de afgelopen jaren, de fijnste gerechten met de mooiste foto’s. De redactie heeft haar favoriete gerechten voor je verzameld en de recepten uitgezocht waar lezers het enthousiast van werden.
Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: van klassiekers en taart tot aan soepen en desserts. De recepten worden aangevuld met tips en illustraties. Foodies is geen kookboek voor in de boekenkast; het is een boek om uit te koken. Het lijk mij daarom leuk om gelijk met een gerecht aan de slag te gaan en dit recept ook hier met jullie te delen. Ik kies voor de simpele pasta alla Norma. En sinds december staat hier een heerlijke kokoscake op Puur Suzanne en deze komt uit het foodies magazine.  Super om deze heerlijke cake ook weer terug te zien in het kookboek. Maar nu snel naar de pasta.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 aubergines, in plakken
  • 4 takjes basilicum
  • 400 gram gepelde tomaten (blik, glazen pot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 gram pasta
  • 100 gram ricotta salata of pecorino
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze pasta alla Norma?

  1. Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken. Verhit een grillpan of een koekenpan en rooster de aubergine aan beide kanten goudbruin.
  2. Plet de gepelde tomaten met een spatel. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en gaar op laag vuur voor zo’n 20 minuten de tomaten met de knoflook en de blaadjes van 1 takje basilicum.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout beetgaar. En bewaar iets van het kookvocht.
  4. Na 20 minuten breng je de tomaten op smaak met wat peper en zout. Roer daarna de aubergines, de pasta en twee eetlepels kookvocht erdoor heen en zorg dat alles goed gemengd is. Roer de overige basilicum door de pasta heen.
  5. Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erover heen.

Geniet ervan!

pasta - www.puursuzanne.nl

Het Foodies Kookboek is o.a. hier verkrijgbaar! Ben je dol op eten en koken? Dan is dit natuurlijk een super leuk cadeau voor jezelf. 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)