Als je niet goed oplet, loop je zo voorbij restaurant Publiek, maar dat zou ik zeker niet doen als ik jou was. Rotterdam is weer een hotspot rijker.

Restaurant Publiek is geopend sinds 19 januari en zit in het voormalige restaurant van Jamie Oliver aan de Weena in Rotterdam. Als je binnenkomt krijg je het idee dat je in een gezellige kroeg bent. Er staan toffe oranje stoeltjes waarin je heerlijk wilt wegzakken en de bar nodigt je uit om er gezellig aan te borrelen. Als je verder het restaurant in loopt staan er mooi gedekte tafels. Aan de achterkant is de open keuken waar de koks hard aan het werk zijn. Er hangt een fijne sfeer en het geeft mij een gevoel alsof ik verschillende landen binnen wandel. 

Publiek Rotterdam - www.puursuzanne.nl

Ontbijt, lunch, borrel & diner

Dat is nu ook precies de bedoeling van Publiek. Ze willen dat het toegankelijk is voor iedereen en willen geen label aan hun keuken en restaurant hangen. Publiek werkt met lokale en dagverse producten. Geen één dag is de kaart hetzelfde. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. En de borrel en het diner kan ik je zeker aanraden.

Samen met vriendin Ellen mocht ik vorige week de gerechten komen testen. Wij begonnen aan de bar met heerlijke alcoholvrije cocktails en hapjes. Er is ruime keuze uit vegetarische hapjes en wij lieten ons verrassen. We kregen heerlijke crostini met bospaddestoelen, een schaaltje olijven en gefrituurde buffel mozzarella. Smaken vind ik lastig te omschrijven. Alles wordt dagvers bereid in de keuken, tot aan de bitterballen aan toe. Deze hebben wij helaas niet geproefd, maar volgens de bediening een aanrader.

Publiek Rotterdam - www.puursuzanne.nl

Na het borrelen aan de bar schoven we aan in het gezellige restaurant. Wij vertrouwden onze gastheer en lieten ons weer verrassen. Niet veel later stond de tafel vol met heerlijke gerechten. Een salade met gekarameliseerde ui, broodkruim en een dressing van blauwe kaas.  Wortelsalade met verschillende kleuren wortel en een heerlijke dressing. De smaken passen zo goed bij elkaar dat je bijna je bord wilt aflikken. De wortelsalade staat eigenlijk als lunchgerecht op de kaart, maar als je dat als diner wilt eten, is dat bij Publiek zeker geen probleem.

Publiek Rotterdam - www.puursuzanne.nl

Als hoofdgerecht hadden wij de vissoep, bieten & pesto, een heerlijks schaaltje patata arrosto, pastinaak met boerenkool & pompoen en een bordje aubergine met parmezaan & cherrytomaatjes. Door de verschillende gerechten te delen kan je van elk gerecht iets proeven. Ik hou daar van!

Publiek Rotterdam - www.puursuzanne.nl

Publiek Rotterdam - www.puursuzanne.nl

Het was een feestje op onze tafel en als laatste uiteraard het toetje. Mijn favoriete deel van uiteten gaan. Je raadt het vast al. Wij lieten ons ook dit keer verrassen.  Op onze tafel stond de appel notencrumble, een brownie en mascapone. De mascapone is zeker mijn favoriet. Door het krokantje heb je een perfecte bite en is het een heerlijke smaken explosie in je mond. Alhoewel van de appel notencrumble kon ik eigenlijk ook geen genoeg krijgen.

Bij Publiek kun je dus terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Er is veel keuze uit vegetarisch gerechten die fantastisch smaken. Het personeel weet waar ze over praten en zorgen er voor dat je een heerlijk ontspannen avond hebt. Kortom Publiek is een echte aanrader!

Adres
Weena 296
3012 NJ Rotterdam

De foto’s in dit artikel zijn van Publiek.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook, Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

30 | Houdt van natuurlijk licht fotografie, het buitenleven, muziek, ontbijt op bed | lactoseintolerant | één persoons maaltijden
social

Latest posts by Yvonne (see all)