Mijn lichaam is mijn tempel. Ik blijf het een bijzondere uitspraak vinden, maar goed voor je lichaam zorgen betekent je wel lekkerder voelen.We weten allemaal dat we van één frietje met niet dood gaan, maar gezond is het niet. Van één dag gezond eten zijn we ook niet opeens een gezondheidsgoeroe. Wat wel belangrijk is om patronen te doorbreken en je bewust te worden van wat je eet. Jaqueline van Lieshout schreef het boek in 28 dagen van Gifbelt naar Tempel. Dit boek legt goed uit, hoe belangrijk goede voeding is en dat het heus niet erg is om af en toe een gebakje of een frietje te eten. Het is lastig om gewoontes en patronen te doorbreken. Dit boek kan je hierbij helpen. Door middel van het stappenplan “ontgift” je in 28 dagen, nee nee één dag alleen maar gezond eten heeft echt geen zin. Het zal namelijk je patroon niet doorbreken.

Hoe zien deze 28 dagen detox eruit?

  • geen vlees
  • geen alcohol
  • geen suiker
  • geen gluten
  • geen koemelk
  • geen cafeïne

Wat mag je wel?
Gelukkig nog genoeg andere lekkere dingen. Vooral veel groenten en fruit maar ook vis, eieren en rijst. Dit boek gaat je daar goed bij helpen.Er staan heerlijke recepten in en het is hele mooie vormgeving met foto’s waarvan je trek krijgt.

DSC_0260

Afgelopen jaar heb ik zelf via een alternatieve arts een maand lang een dieet gevolgd, omdat ik last had van vage kwaaltjes. Eczeem,veel hoofdpijn, vaak darmklachten en op mijn zevenentwintigste nog steeds acne. Het dieet was niet heel fijn. Een dieet waarin ik geen ei, tomaat, schimmels (brie, champignons etc) en suiker mocht. Het was niet heel fijn omdat ik echt ontwenningsverschijnselen kreeg. Na een aantal dagen had ik veel hoofdpijn en kon ik rond de klok van vijf mijn ogen nog amper open houden. Natuurlijk denk je dan ik neem iets van suiker of een product dat eigenlijk niet in het dieet past, want hier vraagt mijn lichaam naar. Ik deed dit niet, maar zette door. Ik heb het dieet volgehouden. Mijn vage kwaaltjes zijn stukken minder en ik weet nu goed waar ik wel en niet tegen kan. Waar ik slecht tegen kan is ei en tomaat. Ik eet daarom zo min mogelijk tomaat en ei. Laat dit boek nu vol staan met recepten waar ei en tomaat in zit, natuurlijk kan ik het weglaten en vervangen voor iets anders, maar dat ga ik niet doen. Wat ik wel ga doen is mijn mening met jullie delen.

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al zei is het boek mooi vormgegeven. De recepten die er in staan, zijn gemakkelijk te maken en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Iets dat ik een pluspunt vind. Je komt namelijk vaak boeken tegen met ingewikkelde recepten. Waarvan je denkt wat is dat voor een ingrediënt? Waar kan ik dat kopen?

DSC_0263

DSC_0257

DSC_0258

Naast de recepten in het boek staat ook een hoop tekst. Er wordt uitgelegd welke producten gezond zijn en welke producten gezond lijken.Ook legt Jacqueline uit wat haar beweegredenen zijn om juist voor een ander product te kiezen.

Ik ben er van bewust dat ik vaak gezond kook maar dat het vaak hetzelfde is. De recepten in dit boek hebben mij weer geïnspireerd om meer gevarieerder te koken. Daarnaast is het een heel fijn ‘hand’ boek om gewone en ongezonde eetpatronen te doorbreken met goede recepten en duidelijk uitleg over wat nu werkelijk gezonde voeding is. De sapjes die in het boek staan, zijn eigenlijk alleen te bereiden met een slowjuicer. Iets dat ik een minpunt vind. Ik weet dat sap uit de slowjuicer beter is, vanwege de vezels. Ik ben helaas niet in het bezit van een slowjuicer. Ik hoor de schrijfster al denken: Dan koop je die toch?Ja dat kan ik doen, maar ik zou het ook leuk vinden als er een sap of smoothie in staat die je gewoon in de blender kan maken.

Water drinken vind ik ook belangrijk en merk dat een goede uitwerking heeft op mijn lichaam als ik voldoende drink. Elke dag moet tijdens de detox starten met water met citroen, omdat citroen boordevol vitamines zit die helpen bij de ‘ontgifting’, maar ik hou zo niet van water met een citroen. De citroen laat ik dan ook achterwege of dat slechter is voor de weg naar de Tempel? Dat betwijfel ik.

En dan zijn de 28 dagen afgelopen en grijp je weer naar de verkeerde voeding? Nee, er staat dan nog een heel hoofdstuk voor je klaar, zodat je deze gezondere levensstijl gewoon kan volhouden ook na deze 28 dagen. Het boek is een aanrader voor mensen die willen starten met een gezonde(re) levensstijl en niet goed weten hoe zij dit aan moeten pakken.

DSC_0268

Ook het boek van Giftbelt naar Tempel lezen? Bestel het boek hier.

Volg Yvonne ook via instagram 

social

Yvonne

30 | Houdt van natuurlijk licht fotografie, het buitenleven, muziek, ontbijt op bed | lactoseintolerant | één persoons maaltijden
social

Latest posts by Yvonne (see all)