Klimaatverandering is een hot item op dit moment. Steeds meer mensen komen in beweging om de klimaatverandering te stoppen of in ieder geval niet erger te maken. Ik kies er zelf voor om geen vlees meer te eten en zo min mogelijk plastic te gebruiken. We hebben namelijk maar één planeet waar we op kunnen leven en we zullen er met zijn allen voor moeten zorgen dat deze planeet leefbaar blijft voor ons en voor de volgende generatie.

Helaas zijn er nog steeds bedrijven, die niet in beweging komen, daar is Shell er één van.

In 2015 sloten 195 landen in Parijs het klimaatakkoord. Het is een internationaal verdrag om de opwarming van de aarde beperkt te houden. Om deze klimaatdoelen te halen moet minstens 80 procent van de voorraden olie, gas en kolen in de grond blijven zitten.

Shell geeft aan dat zij achter dit klimaatakkoord staan, helaas blijkt dit in de praktijk anders te gaan. Shell geeft jaarlijks nog steeds miljarden euro’s uit aan nieuwe olie- en gasbronnen en gaan gewoon door met het oppompen van olie en gas. Op deze manier maken zij de klimaatverandering alleen maar erger en komt onze toekomst in gevaar. Dit moet toch niet kunnen? Jij wil toch ook een leefbare aarde voor jezelf en de volgende generatie.

Word daarom ook mede-eiser!

Vind jij ook dat Shell moet stoppen en zijn koers moet wijzigen, word dan samen met mij en ruim 13.000 andere mensen mede eiser in de historische rechtszaak tegen Shell.

Klimaatzaak - www.puursuzanne.nl

Klimaatzaak tegen Shell

Een rechtszaak tegen Shell? Ja, je leest het goed. Milieudefensie spant samen met advocaat en milieuactivist Roger Cox en de mede-eisers een rechtszaak aan tegen Shell. Des te meer mensen er meedoen, des te krachtiger het statement.

Jij vraagt je natuurlijk af of je ook aan tafel moet zitten met Shell en de advocaat? Nee, dat hoeft niet. Door mede-eiser te worden, geef je toestemming aan Milieudefensie en hun advocaat Roger Cox om ook jou te vertegenwoordigen. Zij nemen daarna de verdere beslissingen.

 Doe ook mee en steun het klimaat!

Alleen samen kunnen we de wereld een stukje groener maken!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Milieudefensie. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)