Hoe komt het toch dat wij zoveel van onszelf verwachten? En dan heb ik het voor het gemak even over vrouwen. We zijn altijd maar druk, druk en nog eens druk. Werken, voor de kinderen zorgen (in mijn geval voor mijn hond Benja zorgen), gezond eten, sporten, een sociaal leven en dan ook nog eens het huishouden. Er lijkt soms echt geen eind te komen aan alle to-do’s. En we vergeten dan eens echt tijd voor onszelf te maken.

Vraag hulp

Vraag daarom eens wat vaker hulp. Maak de dingen gemakkelijker in jouw leven. Zo, dat je ook tijd over houdt voor wat ontspanning.

Waarom moeilijk doen? Of alles zelf doen, als het ook makkelijker kan? Zo laat ik zelf sinds kort mijn boodschappen thuis bezorgen. Zo fijn. Dit geeft mij zoveel rust. Ik vind de supermarkt namelijk geen fijne plek om te zijn. Ook besteed ik wel eens zaken in mijn huishouden uit. Ik ontdekte onlangs de huishoudelijke hulpen van Helpling.

Wat is Helpling?

Het is een online marktplaats voor het boeken van een huishoudelijke hulp. Je kunt ervoor kiezen om iedere week om hulp te vragen of 1x per maand. Ook is het mogelijk om eenmalig iemand langs te laten komen. Handig toch? Zo, kun je huishoudelijke hulp inschakelen wat past bij jouw behoeften. En zit je niet vast aan een wekelijkse hulp. 

Hoe werkt Helpling?

Via de website of app van Helpling vind en boek je heel gemakkelijk een hulp. Typ vooraf wel even je postcode in, zo kun je zien of Helpling ook actief is in jouw woonplaats.

Je kunt zelf het aantal uur, het tijdstip en dag van de schoonmaak kiezen. Je ziet dan de beschikbare hulpen uit de buurt. Zij hebben allemaal een eigen profiel. Ik selecteerde de hulpen die goed waren in ramen wassen. Dat was namelijk mijn voornaamste reden, dat ik een hulp inschakelde. Ik vind ramen wassen namelijk geen leuk klusje en ben er ook niet heel goed in. Heel fijn, vind ik dat je op Helpling eerdere beoordelingen van de persoon kan lezen. Hierdoor heb ik het gevoel alsof ik de persoon al een beetje ken en weet ik wie ik in huis haal. 

Het is het handigst als je meerdere hulpen selecteert, omdat niet elke hulp op jouw gewenste dag en tijdstip kan langskomen. Vervolgens vul je je betalingsgegevens in en dan is het afwachten, welke hulp jouw verzoek accepteert. Na het invullen van alle gegevens, had ik een aantal uur later al een sms-bericht dat Marleen mijn boekingsverzoek had geaccepteerd. Via het platform hebben wij een aantal berichten gewisseld over wat ik wilde en wat voor haar mogelijk was. Heel fijn, om vooraf al even contact te hebben. 

Wat vond ik van de hulp?

Precies op tijd kwam Marleen bij mij aan de deur. We bespraken vooraf even wat er precies gedaan moest worden. Ze ging direct aan de slag. Doordat ik niet een heel groot huis heb was ze zelf binnen twee uur klaar i.p.v. de drie uur die ik geboekt had. Ze had zelfs nog iets extra’s gedaan. Superfijn! De tijden heeft zij ook direct aangepast. Wil je dat de hulp je elke week komt helpen? Of toch liever wanneer je denkt: Nu is er weer wat extra hulp nodig. Dan is Helpling echt ideaal! Zo, fijn dat je nergens aan vast zit. Mijn huis is voor nu weer heerlijk schoon en fris. Ik kan voorlopig vooruit.

Perfect om het op deze manier uit te besteden! Zo houd je tijd over voor leuke dingen.

 www.puursuzanne.nl

Ben je op zoek naar een vaste schoonmaakhulp? Of kan je wel wat extra hulp gebruiken tijdens bijvoorbeeld de voorjaarsschoonmaak of een bepaalde huishoudelijke taak waar je zelf niet zo goed in bent. Neem dan zeker een kijkje op de website van Helpling.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Helpling. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)