Het nieuwste kookboek dat hier vorige week in de brievenbus lag is: On the Go van Rens Kroes. 

Wie Rens Kroes is heeft verder geen uitleg nodig toch? Dit boek is het 3e boek van haar in de serie powerfood. Zoals Rens zelf zegt zijn wij allemaal veel onderweg en hebben we het druk. De verleiding van een makkelijke en ongezonde snack ligt overal op de loer. 

In dit boekje deelt Rens 49 recepten met je die allemaal gemakkelijk zijn mee te nemen. Ze geeft bij elk recept aan wanneer je het beste het gerecht kunt voorbereiden maar er staat ook bij hoelang je het kunt bewaren. Ik vind dit zelf erg handig. Het boek is wat kleiner dan je gewend bent van haar maar ik vind dit zelf erg fijn. De foto’s in het boek zijn erg mooi en verleidt je echt om er mee aan de slag te gaan in de keuken. Ik vind dit boek een leuke aanvulling op de kookboeken die al in mijn kast staan.

On the go - www.puursuzanne.nl

on the go - www.puursuzanne.nl

On the go - www.puursuzanne.nl

On the go is verkrijgbaar in de boekhandel of hier voor 14,99. En omdat de coffee muffins uit dit boek zo ontzettend lekker waren deel ik deze graag met jullie. Hup allemaal snel de keuken in.

Wat heb je nodig voor 6 muffins?

6 muffins vormpjes

 • 100 ml espresso
 • 3 eetlepels chiazaad
 • 200 gram pitloze dadels
 • 1 flinke eetlepel kokosolie, gesmolten
 • 140 gram havermout of havermeel
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 theelepels baking soda
 • halve theelepel vanillepoeder

Hoe maak je deze koffie muffins?

 1. Allereerst ga je de espresso zetten en laat deze afkoelen.
 2. Doe het chiazaad in een glas en voeg er water (150 ml) aan toe. De chiazaden zullen gaan opzwellen. Dit is ideaal want er wordt in dit recept geen ei gebruikt en zo zorg je toch dat het gaat binden.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Doe de dadels in een keukenmachine en zet deze aan tot er een plakkerige pasta ontstaat. Gebruik je net als ik havermout in dit recept. Voeg deze dan nu toe en zet de keukenmachine weer aan.
 5. Voeg nu de espresso, de citroensap, de kokosolie en de geweekte chiazaden toe en doe daarna het kaneel, de baking soda en de vanillepoeder erbij. Roer alles goed door elkaar tot een dik beslag.
 6. Verdeel het beslag over de muffins vormpjes en zet de muffins voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins zijn een week houdbaar in een afgesloten blik.

Lekker voor onderweg maar ook erg smakelijk thuis op de bank! 

On the go - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij een aankoop doe via deze link, ik een klein percentage van het aankoopbedrag ontvang. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)