Het is weer tijd voor Puur Suzanne’s Favorieten. Regelmatig kom er een artikel online met Puur Suzanne’s Favorieten. Ik deel hier mijn favoriete van de afgelopen tijd. Deze hebben allemaal te maken met een gezonde, bewuste en groen(ere) lifestyle. Ik kom regelmatig nieuwe en leuke items tegen maar is soms net te weinig om er een heel artikel aan te wijden. Dus vandaar dat ik deze rubriek ben begonnen. Hier lees je mijn vorige favorieten terug.

Blik

Bonduelle

Blik wordt de recyclingkampioen van Nederland genoemd. Liefst 96% van alle stalen blikjes in Nederland komt weer terug als staal, vanwege het feit dat het niet uitmaakt hoe je ze na gebruik weggooit. Grote magneten vissen de stalen blikjes uit het PMD of restafval, waarna ze weer naar de staalfabriek gebracht worden. Tijdens dit recyclingproces blijft de kwaliteit van staal behouden en kan het keer op keer opnieuw worden gebruikt. Blik is een heel mooi voorbeeld van een circulaire verpakking. En ik vind het ideaal om wat kleine blikjes van Bonduelle in mijn voorraadkast te hebben, zoals deze blikjes met spelt. Zo zet ik super snel een lekkere voedzame salade op tafel.

Nieuwe bodycare bij Hema

Ook Hema gaat haar producten steeds meer  verduurzamen. Zo is er een nieuwe bodycare lijn die volledig veganistisch is en gemaakt met ethisch verantwoorde ingrediënten. Daarnaast zijn ook de verpakkingen zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Er zijn vijf verschillende lijnen met ieder een ander hoofdingrediënt; komkommer, broccoli, katoenzaad, granaatappel en amandel. Elke lijn bevat een bodylotion, showergel en bodyscrub. Ook is er een showermousse beschikbaar in drie verschillende lijnen; komkommer, granaatappel en amandel. Alles is vrij van parabenen en niet getest op dieren. Ik word hier heel blij van!

Body olie van Weleda

Weleda

Al jaren ben ik fan van het merk Weleda. Onlangs ontdekte ik de bodyolie van wilde rozen. Echt een heerlijke olie, die mijn huid heerlijk zacht maakt.

TEAmwork Tea

Teamwork tea

Al een aantal maanden geleden ontdekte Teamwork TeaAlle thee is Biologisch & Fairtrade, dus er zijn heel veel Wereldwinkels en concept stores die het verkopen. Maar je kunt de thee ook online bestellen bij Teamwork zelfs. Teamwork Tea is opgericht door Claartje en ze heeft haar thee allerlei leuke namen gegeven zoals: Unicorn Tea Green Jasmin en Hangover Tea Detox Blend. Je kunt de thee als losse thee kopen maar ook in biologisch afbreekbare piramidezakjes. Die zijn uniek, want ze zijn gemaakt van soilon (een bioplastic). Alle andere piramidezakjes worden gemaakt van nylon (plastic). Met deze milieuvriendelijke piramidezakjes draag je niet bij aan de wereldwijde plasticvervuiling,

 Max’s Mints

Max's mints

Max’s Mints maakt biologische en 100% natuurlijke mints in zes super lekkere smaken; Menthol, Spearmint, Lemon, Ginger, Liquorice en Coffee. Max’s Mints zijn, naast biologisch,  gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook vind je in Max’s Mints geen gekke ingrediënten zoals kunstmatige suikers, stabilisatoren of gelatine. Tenslotte zijn de mints vegan, en allergenen vrij. Één Max’s mintje heeft maar 2,4 calorieën, daar kan je nog wel eentje van snoepen!

Mijn favoriete recept van afgelopen maand – Chocoladecake

Vegan cake

Oooh dit is echt zo mijn favoriete recept. Chocolade is altijd een goed idee. Ik heb deze vegan cake met chocolade al verschillende keren gemaakt en valt altijd enorm in de smaak bij mijn gasten. Heb jij deze cake al gebakken?

Hopelijk vond je het weer leuk om te lezen. Heb je nog verzoekjes voor deze rubriek dan kun je mij altijd een berichtje sturen.

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse update.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)