Vandaag weer een artikel met mijn favorieten. Regelmatig kom er een artikel online met Puur Suzanne’s Favorieten. Ik deel hier mijn lievelings items van de afgelopen tijd. Deze hebben allemaal te maken met een gezonde, bewuste en groen(ere) lifestyle. Ik kom regelmatig nieuwe en leuke items tegen maar is soms net te weinig om er een heel artikel aan te wijden. Dus vandaar dat ik deze rubriek ben begonnen. Hier lees je mijn vorige favorieten terug. Vorig artikel is even geleden dit heeft te maken met dat ik druk bezig was met het maken van mijn eigen kookboek. Ja, je leest het goed! Er komt een gedrukt boek aan :-) Het wordt een 100% plantaardig kookboek met makkelijke en voedzame recepten + heel veel praktische tips om vaker plantaardig te eten. Zodra hier meer over bekend is zal ik het met je delen.

Vegan mayonaise 

Wist je dat er elk jaar 45 miljoen hanen kuikens worden vergast of vermalen omdat ze overbodig zijn voor de eierindustrie? Daarom kies ik ervoor om zoveel mogelijk plantaardig te eten. En ben ik overgestapt op mayonaise zonder ei. Deze veganaise van Zaanse is op dit moment mijn favoriet.

Vegan mayo  - veganaise - plantaardige mayonaise - www.puursuzanne.nl

SoCheeze Blokjes

Dit zijn superlekker 100% plantaardige “kaasblokjes” gemaakt van duurzaam geteelde sojabonen, verrijkt in een gemarineerde olie met verse basilicum, peterselie, salie en oregano. Erg lekker in een salade maar kunnen ook gebruikt worden door de pasta of op een borrelplank. Ik ben fan! En nee dit is niet precies te vergelijken met kaas, maar dat hoeft ook niet. Zie het als heerlijke smaakmaker in jouw plantaardige gerechten.

so cheese - vegan kaas - vegan cheese -plantaardige kaas - www.puursuzanne.nl

Veganbox 

Maaltijdboxen bestaan al een hele tijd. Helaas bevatten veel maaltijd boxen bijna tot geen vegan opties. Gelukkig bestaat er ook de Veganbox. In de maaltijdbox zitten 3 veganistische recepten met de bijbehorende ingrediënten geportioneerd, zo houd je niks over en hoef je niet naar de supermarkt. Kook thuis eenvoudig de lekkerste veganistische maaltijden. Heel fijn is ook dat de box maar heel weinig plastic bevat.

Ik heb deze mogen ontvangen om te testen en het is echt een aanrader. Het bevat mooie verse ingrediënten veelal biologisch en in het seizoen. En de recepten zijn verrassend!

Vegan box - vegan food - kookbox - www.puursuzanne.nl

Madame Cocos

Misschien ken je deze lekkere cocosbollen van de foodfestivals? Helaas staan er deze zomer geen festivals op het programma. Gelukkig kun je deze bollen ook thuis maken. Je bestelt namelijk gemakkelijk en snel het cocosdeeg online. Er zijn zelfs 3 vegan smaken. Je maakt mooie bolletjes van het deeg en bakt deze af in jouw oven. Zo simpel maar zo lekker!

Madame cocos - vegan kokosmacronen - vegan bakken - www.puursuzanne.nl

Madame cocos - vegan kokosmacronen - vegan bakken - www.puursuzanne.nl

Groentegoed

Groentegoed - vegan broodbeleg - groentespread - www.puursuzanne.nl

Vorige maand kreeg ik een aantal spreads van Groentegoed om te proberen. Het zijn superlekker spreads vol groenten zonder e-nummers. Ideaal voor op brood, toastjes of als dip. Te koop bij o.a. Plus of via crisp.

Peulvruchten

Vaker peulvruchten op het menu zetten is een goed idee. Het is lekker, gezond en heel voedzaam. Ik weet dat veel mensen het nog steeds lastig vinden om vaker peulvruchten te eten. Ik ben blij dat merken zoals HAK het eten van peulvruchten een stuk makkelijker maken.

Deze saladeverrijker is een gemakkelijke manier om extra peulvruchten te eten. Het enige wat je hoeft toe te voegen is wat volkoren pasta.

Hak - saladeverrijker - makkelijke pastasalade - salade - www.puursuzanne.nl

Mijn favoriete recept van afgelopen maand – Vegan Bounty’s

bounty - vegan bounty - vegan bakken - tussendoortje www.puursuzanne.nl

Het recept voor deze heerlijke bounty’s staat al veel langer op mijn blog maar heb ik deze maand weer opnieuw ontdekt. Zo lekker!

Hopelijk vond je het weer leuk om te lezen. Heb je nog verzoekjes voor deze rubriek dan kun je mij altijd een berichtje sturen.

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)