Worteltjes daar krijg je mooie en goede ogen van, zei mijn moeder altijd. Ik heb heel veel worteltjes gegeten, maar ik heb nog steeds een lui oog. In feite had mijn moeder wel gelijk hoor, want in worteltjes zit veel vitamine A en deze vitamines zijn essentieel voor de gezondheid van onze ogen. Daarnaast passen wortelen heel goed in een gezond voedingspatroon. Alleen gekookt vind ik het wat saai, ik eet ze liever rauw en het liefste dip ik ze dan in de hummus. Maar je kunt er natuurlijk veel meer mee maken, ik zette een aantal recepten voor je op een rij. Klik op de groene link en je komt uit bij het recept.

Wortelsoep
Wortelsoep met gember - www.puursuzanne.nl

Zelfgemaakte soep is de lekkerste. Ik had nog wat wortels over en maakte dit gemakkelijke recept.  Heerlijk met een broodje of hummus

Wortelcake
Wortelcake - www.puursuzanne.nl

Wil je eens een ander tussendoortje? Deze wortelcake is echt heerlijk. Als je hem vandaag maakt en in plakjes invriest heb je elke dag een heerlijk tussendoortje.

Vegan worteltaart
vegan worteltaart - www.puursuzanne.nl

Carrotcake, daar kan jij mij voor wakker maken, alhoewel ik liever heb dat je mij laat slapen ;). Heerlijk bij de koffie of thee. En deze variant is zelfs vegan.

Ontbijten met wortel 

Er bestaan vele varianten met havermout. Voornamelijk met fruit maar heb je hem ook wel eens met groente gemaakt? Deze variant met wortel en koekkruiden is echt heel lekker. Daarnaast begin je de dag super goed, want de eerste 100 gram groente heb je dus al binnen.

Curry met wortel

Curry - www.puursuzanne.nl

Deze curry is rijk aan vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Deze stoffen zijn belangrijk voor een gezond lichaam. Wat zit er dan in? Pompoen en daarnaast zitten er ook wortels in deze curry, welke bekend staan om een hoog gehate vitamine A. Deze vitamine is goed voor je huid en helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen. Stiekem is deze curry dus erg gezond en super gemakkelijk te maken.

Welk recept met wortel ga jij maken?

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)