Ik kan wel wat meer ontspanning in mijn leven gebruiken. Ik doe aan boxen en crossfit maar “vergeet” regelmatig om yoga oefeningen te blijven doen, terwijl ik yoga zo ontzettend fijn vind. En dat merk ik aan mijn lijf. Mijn nek en schouders blokkeren regelmatig. En heb zelfs een tijdje niet kunnen crossfitten omdat mijn schouder en nek niet meer mee werkten.  Ik was toen ook erg blij dat het boek Strala yoga bij mij in de brievenbus viel. Dit was een goede reminder om weer aan de slag te gaan met yoga. En nee niet af en toe een keer yoga maar mijn doel is om yoga weer toe te voegen aan mijn dagelijkse gewoonten. 

Wat is strala yoga?

Strala yoga is een yogavorm die is ontwikkeld door Tara Stiles. Zij is een Amerikaanse yogadocente die al meerdere boeken heeft geschreven. Strala yoga is een vorm van yoga waarbij het niet gaat om regeltjes of het beheersen van een serie houdingen. Deze yoga gaat om voelen en natuurlijke beweging. De vrijheid om te bewegen op jouw manier. Het doel van dit boek is het vinden van meer rust. Klinkt goed toch?

Wat voel ik  na een paar dagen Strala yoga?

Ik kreeg de uitdaging om twee dagen met Strala yoga aan de slag te gaan. Het boek heeft dagelijkse programma’s erin staan. De meeste dagen staan er drie yogaseries gepland. En daar ben ik twee dagen mee aan de slag gegaan. Het voelt goed om weer met yoga bezig te zijn. Mijn nek en schouders zijn losser geworden en is het gewoon heel erg fijn om een rustmoment in de dag in te bouwen. Na deze twee dagen doe ik weer vaker yoga. Ik doe elke dag een serie uit het boek.

Mijn favoriete serie is stress afbouwen. Ik voel mij daarna weer heerlijk ontspannen en mijn lijf voelt “losser” aan. Dus ja ik ben fan van Strala yoga.

Ik wil er wel bij zeggen dat het helpt dat ik al een heleboel lessen yoga heb gehad. Het boek is voor mij daarom gemakkelijk(er) te volgen. Ik vind het boek geen aanrader voor iemand die nog geen ervaring heeft met yoga. Je hebt een veel grotere kans dat je de oefeningen fout doet of niet begrijpt. Dus volg eerst een lesje yoga en schaf daarna het boek aan ;-)

Strala yoga - www.puursuzanne.nl

Strala yoga - www.puursuzanne.nl

Strala yoga - www.puursuzanne.nl

Het is echt een super mooi en bruikbaar boek. Er staan mooie vragen en fijne oefeningen in. Het is een boek om meer te ontspannen en terug te komen  in het hier en nu.

 

Strala yoga
Word sterk, gefocust en idioot gelukkig

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Het boek Strala yoga heb ik ontvangen van uitgeverij Kosmos. Lees hier mijn disclaimer

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)