De hoogste tijd om weer een vegetarisch weekmenu met jullie te delen. Het is alweer even geleden dat ik een weekmenu met je deelde. Dit keer een iets zomers menu omdat het wel heel erg warm weer is de afgelopen dagen. De vorige weekmenu’s kun je hier terug vinden. Klik op de groene link om uit te komen bij het recept. Mocht je opmerkingen hebben over het menu dan hoor ik dat graag! In sommige gerechten wordt kaas gebruikt. Let op niet alle kaas is vegetarisch. Bekijk hier de lijst met vegetarische kaas of vraag er even naar bij een goede kaaswinkel.

Vegetarische weekmenu
MAANDAG

linzensalade - www.puursuzanne.nl

Door het warme weer heb ik weer zin in salades. Ik kies voor deze linzensalade met feta. Mocht je nog een restje over hebben dan is het ook erg lekker om hier de volgende dag mee te lunchen.

DINSDAG

Bloemkool nasi - www.puursuzanne.nl

Vandaag op het menu bloemkool nasi. Bloemkool nasi?! Ja je leest het goed. In plaats van rijst gebruik ik fijngemalen bloemkool om deze nasi te maken. Weinig koolhydraten en erg gezond omdat je op een makkelijke manier heel veel groenten eet.

WOENSDAG

Couscoussalade met granaatappel - www.puursuzanne.nl

Jullie weten inmiddels wel dat ik gek ben op couscous. Daarom vandaag op het menu een nieuwe variatie met couscous, namelijk een couscoussalade met granaatappel, pecannoten en halloumi.

DONDERDAG

Mmmmm deze vegetarische pasta bolognese van Zonderzooi is echt een aanrader. Deze vegetarische pasta bolognese zit boordevol groenten, eiwitten en vezels.

VRIJDAG

Falafel bowl - www.puursuzanne.nl

Vandaag kies ik voor makkelijk en snel en zet ik deze heerlijke falafel bowl op tafel.

ZATERDAG

Tijd voor pizza. Ik ben dol op pizza’s. Maar elke week pizza eten vind ik zelf, niet echt een goed idee. Ik maak daarom regelmatig  vegetarische wrap pizza’s. Deze “slankere” pizza’s zijn al binnen een kwartier klaar. Je hoeft namelijk geen deeg te kneden maar gebruikt gewoon een volkoren wrap. Deze pizza’s zijn minder machtig en smaken heerlijk. Klink goed toch?! Volkoren wraps zijn tegenwoordig in heel veel supermarkten klant en klaar te koop.

ZONDAG

Witte asperges met krieltjes - ww.puursuzanne.nl

Vandaag komt het witte goud op het menu. Lekker met een gekookt eitje.

En op zondag bak ik ook regelmatig een lekkere cake of maak ik muesli, zodat ik zeker weet dat ik heel de week een lekker en voedzaam tussendoortje heb. Dit keer ga ik voor deze muesli koeken.

Muesli koeken - www.puursuzanne.nl

EET SMAKELIJK DEZE WEEK!

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur