Hebben jullie genoten van het lekkere eten in de december? Ik wel! Ik heb ook lekker gesnoept van kruidnoten, tulbanden en heel veel chocolade. Maar na al het gesnoep in de decembermaand is het tijd om weer “normaal” te gaan eten. Ik heb daar ook weer zin in. Maar wat eet je zo na de feestdagen? Heb je ook het gevoel dat je een beetje uit je ritme bent. Ik zal jullie daarom helpen om in het gewone ritme te komen. Ik heb namelijk een vegetarisch weekmenu gemaakt zodat je deze eerste week van het nieuwe jaar gelijk goed kan beginnen. Klik op de groene link om uit te komen bij de recept.

Dinsdag

noodles - www.puursuzanne.nl

Dit gerecht met noodles en vega kip is zo lekker. Ik weet dat de meningen zijn verdeeld over vleesvervanger. Ik heb heel bewust gekozen om geen vlees meer te eten. Maar af en toe “mis” ik die bite wel en dan heel blij dat er tegenwoordig van die lekkere vleesvervangers bestaan.

En maak vandaag ook nog dit lekkere bananenbrood en je weet zeker dat je heel de week een verantwoord tussendoortje hebt.

Woensdag

Stoofpot met linzen - www.puursuzanne.nl

Vandaag zet ik deze stoofpot met linzen op tafel. Lekker met couscous of pita broodjes met hummus.

Donderdag

Pasta met boerenkool - www.puursuzanne.nl

Vandaag op het menu: pasta met boerenkool. Dat is weer eens wat anders dan boerenkool stamppot ;-)

Vrijdag

zuurkool - www.puursuzanne.nl

Vandaag zet ik mijn favoriete ovenschotel met zuurkool weer op tafel. Dit is ook een ideaal gerecht om in te vriezen. Ik vind het handig om een aantal gezonde recepten in mijn vriezer te hebben liggen.

Zaterdag

Kikkererwtenburger - www.puursuzanne.nl

Vandaag op het menu: Vegetarische burgers. Erg lekker op een volkoren broodje met wat ijsbergsla en een klodder ketchup. Maar deze burgers smaken ook goed met zoete aardappel frietjes en een salade.

Zondag 

broccolisoep culinessa

Vandaag is het tijd voor een makkelijke maaltijd. Wat dacht je van deze heerlijke romige broccollisoep. Lekker met wat brood of kaasstengels.

Maandag

vegan stamppot

Mmm deze stamppot met zoete aardappel met courgette is zo lekker. De pecannoten zorgen voor een extra bite.

EET SMAKELIJK DEZE WEEK!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)