De keuken wordt ook wel het hart van het huis genoemd. Logisch! Je ontbijt er met je gezin, je kookt er of je neemt er een momentje voor jezelf. Het is daarom erg belangrijk dat je deze ruimte fijn aankleedt en inricht. Hoe je je keuken inricht volgens de laatste trends, ontdek je in deze blog.

Groot, groter, grootst

Volgens de laatste trends is de keuken het centrale punt in je woning. Grote woonkeukens zijn in. Ga je verbouwen? Kies dan voor een keuken die helemaal doorloopt in je woonkamer of ga voor een bijkeuken, wanneer je veel ruimte hebt. Zo heb je genoeg plek om je keukengerei op te ruimen en je hebt een stuk meer ruimte om onze heerlijke gerechten klaar te maken. Ga je niet verbouwen? Dan zijn hoge kasten een ideale oplossing om extra opbergruimte te creëren en ze zijn dit jaar ook nog eens supertrendy.

Marmer, messing en hout

Donkere keukens zijn stijlvol en tijdloos. Ook zijn ze al een tijdje helemaal in. De marmeren tegels en messing details zijn daarbij dé trends van dit jaar. Ga voor een marmeren aanrechtblad op zwarte kastjes met een messing kraan. Dat ziet er prachtig uit. Toch niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een onafgewerkte houten keuken. Deze past perfect bij een industrieel interieur en is weer helemaal on-trend dit jaar.

Duurzame keukenspullen

Duurzaamheid blijft natuurlijk belangrijk. Ook in keukens kom je niet meer onder deze trend uit. Ga daarom voor een duurzame keuken, waar je al onze gerechten heerlijk in kunt klaarmaken. Denk aan een inductieplaat in je keuken. Dit is een superenergiebesparende oplossing. Wist je dat je tegenwoordig ook apps hebt om je apparaten op afstand aan en uit te zetten?

Sfeervolle verlichting

Licht is ontzettend belangrijk in je keuken. In de winter wordt het snel donker en dan wil je natuurlijk gezelligheid in huis halen. Haal licht in je keuken met de juiste verlichting. Ga voor spotjes onder je keukenkastjes en sfeerverlichting rondom de keuken. Heb je geluk met veel ramen in je keuken? Ga dan voor passende raamdecoratie en bepaal zelf de lichtinval.

Laat hout terugkomen in je keuken met houten jaloezieën. Ze zijn stijlvol en stralen luxe uit. Tijdens het koken wil je natuurlijk niet gestoord worden van de felle zon of je nieuwsgierige buurtkinderen. Jaloezieën klap je makkelijk open en dicht met de verstelbare lamellen. Zo kun je heerlijk ongestoord koken. Daarnaast zijn jaloezieën ook nog eens superstijlvol en ze stralen luxe uit.

Heb je een prachtig landelijk of klassiek interieur? Maak je keuken af met luxe raamshutters. Ze geven een ruimte net iets meer uitstraling. Klap de luiken open en je haalt al het licht naar binnen. Ideaal als je nog even wil genieten van de zonnestralen. Laat ze op maat maken, zo weet je zeker wanneer dat je nieuwe raambekleding past. Wist je dat shutters zelfs de waarde van je woning kunnen verhogen? Zo zijn er nog veel meer voordelen van shutters.

Welke raamdecoratie is jouw favoriet?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)