Dag foodies,

Ik ben Chantal, een enthouiaste hobby-blogger! In het dagelijks leven ben ik arts, of specifieker anesthesioloog in opleiding. Mijn blog, foodbychantal.nl, begon als ‘grapje’ en begint zich inmiddels goed te ontwikkelen! Onwijs leuk! Ik heb de kans gegrepen om een zomers recept te delen op de blog van Puur Suzanne. En dat is deze spinaziesalade geworden. Het is een favoriet omdat het vullend, gezond en gewoon heel lekker is. In deze salade zitten een paar van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Dus dat zegt al wat ik over de combinatie vindt.

Ga jij hem ook maken?

Smakelijke groet, Chantal

Wat heb je nodig voor twee personen?

Voor de pompoen;

  • 300-400 gr (fles) pompoen
  • tl komijnzaad
  • 1-2 tl honing
  • mespuntje zout
  • 1 tl cayennepeper.

Voor de salade:

  • 200-300 gr bladspinazie
  • 75-100 gr macadamianoten
  • 100 gr zachte geitenkaas (evt. de verse met honing).
  • Optioneel zijn wat olijven of wat gedroogde vijgen.

Tevens is de met honing geglaceerde bacon natuurlijk optioneel. –> leg wat plakjes bacon in de oven. Bak ze eerst 8-10 min, daarna bestrijk je ze met honing en bak je nog eens voor ongeveer 3-5 minuten.

Dressing:

  • een halve sjalot
  • 2 el appelciderazijn (Witte wijnazijn kan ook)
  • 4-6 el walnotenolie
  • 1 tl honing. (als je geen walnotenolie hebt is gewone olijfolie ook prima natuurlijk)
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Meng de pompoenblokjes met de kruiden. Leg de blokjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Bestrijk ze met de honing. Bak de blokjes ongeveer 20-25 min gaar in de oven.
  3. Ondertussen bereid je de salade voor. Doe de spinazie in een schaal. Maak de dressing. Deze mag over de spinazie heen. Rooster de noten even kort in een koekenpannetje.
  4. Breek de geitenkaas in stukjes en strooi eroverheen.
  5. Naar eigen wens de olijven, gedroogde vijgen of de bacon toevoegen.
Eet smakelijk!

Serveer bijvoorbeeld met een warm stuk Turks brood.

 

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)