Als je mij volgt op Instagram heb je het vast voorbij zien komen. Ik ging 5 dagen lang de uitdaging aan om geen vast voedsel te eten. Ik volgde 5 dagen lang een blendprogramma van Blend & Tasty met alleen maar smoothies en soepen. Ik wilde dat al heel lang. Ik was vooral heel benieuwd wat het mentaal met mij zou doen als ik een periode geen vast voedsel zou eten. Er zijn diverse sapkuren te koop en ziet misschien door de bomen het bos niet meer. Je leeft dan een aantal dagen echt alleen maar op sap, maar ik ben daar zelf niet zo’n fan van omdat dit kan zorgen voor hoge pieken in je bloedsuikerspiegel. Maar toen zag ik het programma van Blend & Tasty voorbij komen op Facebook was ik gelijk enthousiast. Ik besloot daarom om contact op te nemen met Sandra en de mogelijkheden te bespreken.

Waarom 5 dagen smoothies en soepen?

Je wilt graag gezond leven. Maar hebt als je ‘s avonds thuis komt de puf niet meer om in de keuken te staan. Die dagelijks aanbevolen twee stuks fruit en 250 gram groenten haal je niet altijd. En  je duikt ’s avonds de voorraadkast in op zoek naar chocolade. Herkenbaar? Zeker na de vakantie was het gezonde ritme bij mij ver te zoeken en besloot om daarom dit programma te doen voor een kickstart. Even resetten om daarna mijn gezonde levensstijl weer op te pakken. Ik had in Frankrijk iets te veel croissantjes gegeten en lekkere wijntjes gedronken.

Hoe werkt het? 

Volg het plan 1, 3 of 5 dagen. 4 keer per dag drink je een gezonde voedzame blend en in de avond eet je een huisgemaakte soep. Vol met verse en plantaardige producten. De blends van verse groente, fruit en vezels geven je alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Heel makkelijk en een stuk voedzamer dan een sapje. De blends worden bij je thuis bezorgt. Echt heel handig!  Ik volgde het vijfdaagse programma. Vijf dagen lang hoef je niet te koken en niet na te denken wat je gaat eten. De bezorgers zijn tijdens het programma drie keer langs geweest om de blends te komen bezorgen.

Ik werd blij van de leuke teksten bij de blends. Voedingsdeskundige en kok Sandra bedenkt steeds nieuwe originele en lekkere recepten. Bij de blends en soep krijg je een boekje met informatie over de ingrediënten en een persoonlijk bericht van Sandra. Ik vond alle blends echt heel lekker! Alleen een soepje met spinazie vond ik echt totaal niet lekker. Ik had echt moeite om deze op te drinken.

Begeleiding van voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige Sandra begeleidt je vóór, tijdens en na het programma. Voel je je energiek of juist even wat minder? Sandra vertelt wat je moet doen. Je kunt haar altijd bellen en mailen. Ook is het heel fijn dat de bezorgers vragen hoe het met je gaat en wat je van het programma vindt. Echt top!

Hoe vond ik het?

Ik vond het echt prima vol te houden. Ik was bang dat ik honger zou hebben en chagrijnig zou worden. Dit was niet het geval. De week dat ik het blendprogramma deed was het rond de 30 graden en dat maakte het voor mij wel makkelijker omdat ik als het warm weer is toch minder honger heb. Ik dronk elke dag 4 blends en een soepje. Een half uur na het opstaan dronk ik mijn eerste blend, rond lunchtijd nam ik mijn tweede blend. ’s middags nam ik een snack blend, het avondeten was een soepje wat ik opwarmde in een steelpannetje en rond 8 uur ‘avonds nam ik nog een snack blend. Je zou deze snack ook in de ochtend kunnen nemen maar ik bewaarde het liever tot de avond. En verder heb ik heel veel water en kruidenthee gedronken.

Het is wel belangrijk dat je goed afbouwt. Ik was voor dat ik aan het programma begon al meer groenten en fruit gaan eten. En alcohol en koffie heb ik de dagen ervoor laten staan. Ik heb mijn agenda die week leeg gehouden. Ik heb wel gewerkt maar gewoon thuis achter mijn laptop. En ben geen koffietentjes gaan opzoeken. Dennis deed ook mee en dat maakt het wel makkelijker. Ik heb heel de week vol energie gezeten. Ik heb geen hoofdpijn gehad en ben ook niet misselijk geweest.

Was het echt zo makkelijk? Het was echt goed vol te houden maar de laatste dagen begon ik eten wel te missen. Zeker als er met spoed toch nog wat recepten voor mijn blog gemaakt moesten worden. En op vrijdag had ik echt zin in een borrel. ;-) En jullie vragen je vast af ben je afgevallen? Jep! 3 kilo waarvan er nu weer 1 kilo aan zet. Ik deed dit ook niet om af te vallen maar echt als kickstart. Ik merk dat ik nu namelijk veel minder de drang heb om chocolade te snoepen en de eerste dagen na de blends merkte ik ook dat ik minder at dan daarvoor. Ook was mijn drang naar chocolade verdwenen. Het was een fijne ervaring om mij bewust te worden van mijn eetgedrag en ga het over een half jaar zeker nog eens doen maar dan misschien 3 dagen. Meer weten over deze programma’s? Bekijk dan de website van Blend & Tasty.

Hou mijn Instagram pagina in de gaten voor een super leuke winactie! 

Blendtasty - www.puursuzanne.nl

Het BlendProgramma is geschikt voor alle volwassenen, ook als je een gluten- of lactose allergie hebt. Je kunt het programma elke maand één keer volgen. Zij raden de blends af als je zwanger bent, een eetstoornis hebt of lijdt aan diabetes (type1 en 2) of een leveraandoening.

*De blends heb ik ontvangen van Blend&Tasty. Lees hier mijn disclaimer

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)