Sport jij weleens thuis? Thuis sporten bespaart je vaak een hoop tijd en ook de kosten van een abonnement bij de sportschool. Je kan lekker in jouw vertrouwde omgeving aan de slag gaan en op tijdstippen die jou het allerbeste uitkomen. Thuis sporten zorgt er bij mij voor dat ik echt geen excuses meer verzin, ik ben daar namelijk nogal goed in. Sporten is iets wat ik heb moeten leren om leuk te vinden. Zeker nu het ‘s avonds weer vroeg donker wordt en geen zin meer heb om de deur uit te gaan is thuis sporten ontzettend fijn. Vandaag zet ik mijn tips om thuis sporten vol te houden op een rijtje. 

Goede kleding

Ook als je thuis sport: Trek leuke en lekker zittende sportkleding aan. Zo voel je veel fijner. Het is veel motiverender om te sporten in een mooie sportkleding dan in je spijkerbroek. Je kunt je zoveel makkelijker bewegen. Het kan ook verstandig zijn om een goede sport bh aan te doen. Zeker als je wat intensievere workouts wilt gaan doen. Mooie en goede sport bh’s bestel je gemakkelijk online via LASCANA.

Zoek passende oefeningen

Wil je beginnen met thuis sporten, dan is het handig om eerst geschikte oefeningen op te zoeken. YouTube staat vol met oefeningen en workouts. Je kunt kiezen uit verschillende sporten en zelfs uit de spiergroepen die je wilt trainen. Kies de leukste video’s uit en zo kun je je eigen trainingsschema maken. Ook zijn er veel yogalessen te vinden. Mijn favoriete zijn die van Yoga with Adriene. Zij legt yoga op een fijne en toegankelijke manier uit. Je vindt op haar kanaal lessen van 10 tot 60 minuten. Er zit dus altijd wel een les bij die bij jou past.

Fijne playlist 

Volg je liever je eigen workouts? Dat kan natuurlijk ook. Zorg dan voor goede muziek. Naar muziek luisteren tijdens het sporten heeft een positief effect op je denk- en prestatievermogen en houdt je langer gemotiveerd. Maak daarom een playlist met je lieveling muziek of zet je favoriete radiozender aan. Ik weet zeker dat je op deze manier een pittige workout veel gemakkelijker vol houdt.

Plan het in 

En dan hierbij mijn laatste tip: plan je workouts in! Ook al is het gemakkelijker om thuis te sporten. Zorg er wel voor dat je tijd hiervoor vrij maakt. Ook thuis zul jij je sportmomenten moeten inplannen. Plan je workouts in als afspraken met jezelf. Pak je agenda er maar bij. Het fijnste vind ik het zelf, om het op vaste dagen in te plannen. Zo, weet ik vooraf waar ik aan toe ben en heb ik echt geen excuus meer.

Zet een wekker

Ook kan het handig zijn om op de dagen dat je wilt sporten een wekker zet op je smartphone. Zo krijg je nog een extra reminder.

Sport jij weleens thuis? En hoe zorg je voor dat je het volhoudt? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)