Heb je er weleens aan gedacht om thuis te sporten? Thuis sporten bespaart je vaak een hoop tijd en een abonnement bij de sportschool. Je kan lekker in vertrouwde omgeving aan de slag gaan waarbij je nooit meer hoeft te wachten bij de verschillende cardio apparaten, zeker in piektijden. Thuis sporten zorgt er bij mij voor dat ik echt geen excuses meer verzin, ik ben daar namelijk nogal goed in. Sporten is iets wat ik heb moeten leren om leuk te vinden. Vandaag zet ik mijn tips voor thuis sporten op een rijtje.

Werk aan je conditie met de hometrainer 

Fietsen is één van de populairste work-outs voor thuis. Dit komt doordat een hometrainer niet alleen je uithoudingsvermogen vergroot maar je bouwt er ook nog eens kracht mee op. Ook is het goed voor je vetverbranding. Ideaal om tijdens het kijken van je favoriete serie op Netflix aan de slag te gaan met je conditie. Twee vliegen in één klap! Je werkt aan je conditie en ondertussen heb je ook nog een aflevering van je lievelingsserie gekeken.

Touwtje springen 

Ook touwtje springen is een hele goede en leuke cardio-workout. Als je langzaam springt verbrand je in 10 minuten ongeveer 120 calorieën, als je sneller springt dan verbrand je al snel 140 calorieën in 10 minuten. Dus waar wacht je nog op? Schaf een springtouw aan en doe een dagelijkse workout. En zeg nu zelf: Wat is nu 10 minuten op een dag?

Yoga

Ook is yoga een hele fijne sport om thuis mee aan de slag te gaan. Zorg voor een goede yogamat en een comfortabel outfit. Zoek een fijne work-out video op via Youtube. Op Youtube staan namelijk zoveel leuke yogalessen. Mijn favoriete zijn die van Yoga with Adriene. Zij legt yoga op een fijne en toegankelijke manier uit. Je vindt op haar kanaal lessen van 10 tot 60 minuten. Er zit dus altijd wel een les bij die bij jou past.

Work-outs via Youtube

Naast yogalessen, staat YouTube ook vol met super fijne workouts die je thuis kunt doen. Zelf vind ik de video’s van Marloes van: Optima Vita erg fijn. Ze heeft haar lessen opgedeeld in drie categorieën: beginners, gemiddeld en gevorderden. Zo, is er voor iedereen wel een geschikte video te vinden. Ik probeer regelmatig een nieuwe video van haar uit. Dit zorgt er bij mij voor dat ik het leuk blijf vinden om te doen, en ik mezelf blijf uitdagen.

Plan het in 

En dan hierbij mijn laatste tip: plan je workouts in! Ook al is het gemakkelijker om thuis te sporten. Zorg er wel voor dat je tijd hiervoor inplant. Yes, ook thuis zul jij je sportmomenten moeten inplannen. Plan je workouts in als afspraken met jezelf. Pak je agenda er maar bij. Het fijnste vind ik het zelf, om het op vaste dagen in te plannen. Zo, weet ik vooraf waar ik aan toe ben en heb ik echt geen excuus meer.

Sport jij weleens thuis? En wat is jouw favoriete workout?
Wil je naast meer bewegen ook gezonder gaan eten ? Bestel dan het e-book: EAT GOOD, FEEL GOOD.
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)