Yoga, vind ik enorm fijn om te doen. Ik deed dit graag in de sportschool, maar omdat ik fulltime werk sluiten de lessen niet altijd aan op mijn rooster. En als het wel aansloot kwam het nog wel eens voor dat ik om zeven uur in de ochtend alleen in de sportschool stond en dat de les niet door ging.
Ik heb daarom mijn abonnement maar opgezegd en ben begonnen aan thuis yoga. Ik probeer dat drie keer in de week een half uurtje te doen. Gewoon om even mijn spieren en heupen los te maken. Heerlijk rustig de dag beginnen. Hoe ik dat doe?

Allereerst zet ik fijne rustgevende muziek aan. Gewoon waar ik die dag behoefte aan heb. Ik rol mijn yogamat uit en trek een comfortabele outfit aan. Ik doe een aantal oefeningen die ik geleerd heb van mijn lieve yogajuf en sluit daarna af op de yogamat met een kopje thee.  Wil jij nu ook thuis yoga doen? Ik geef je een aantal tips.

Ga op tijd uit bed

Ik zet mijn wekker een half uur eerder dan normaal. De avond ervoor denk ik nog: dit ga ik gewoon doen! Ik ga echt de volgende dag beginnen met yoga. Maar als de wekker dan eenmaal gaat denk ik: uhm waarom wilde ik dit ook al weer? Maar neem nu maar van mij aan, je wilt echt niet op je mat liggen terwijl je met een schuin oog naar de klok kijkt, omdat je denkt dat je niet op tijd op je werk komt.

Trek een comfortabele outfit aan

Als ik uit bed stap, trek ik gelijk mijn yogabroek en een trui aan. Ik vind een comfortabele outfit namelijk erg prettig. Je moet je lekker vrij kunnen bewegen, zonder dat je denkt: ik scheur uit mijn broek. Heb je nog geen leuke sportoutfit? Wat dacht je van de fijne sportbroeken van Esprit, hiermee kun je in stijl je yoga oefeningen doen.

Zorg voor een goede yogamat

Deze les doe ik in de woonkamer, omdat ik hier voldoende ruimte heb. Ik heb laminaat op de vloer liggen. Een yogamat is dus geen overbodige luxe als je niet wilt uitglijden.

Zet fijne muziek aan

Via youtube zoek ik een fijn muziekje uit om mee te beginnen. Meestal gaat die daarna automatisch over naar gelijkwaardige muziek. Natuurlijk kun je ook een standaard afspeellijst selecteren of yogamuziek. Ik zelf vind de variatie in muziek heel fijn, zodat ik niet echt tijdbesef heb. Een andere tip is zoek een les via yoga tv op youtube, hiermee kun je een online les volgen.

Drink een kopje kruidenthee

Als ik mijn oefeningen allemaal gedaan heb, onderbreek ik heel even ‘de les’ dat is namelijk het moment om water te gaan koken. Terwijl het water kookt, loop ik terug naar de yogamat om nog een laatste oefening te doen, gewoon even lekker liggen. Zodra ik de fluit van de fluitketel hoor, maak ik een lekkere kruidenthee. Ik ga in kleermakerszit zitten om alles nog even na voelen, terwijl ik mijn kopje thee opdrink.

Op deze manier begin ik de dag fris en vol energie. Ik ben benieuwd of jij ook aan thuis yoga doet.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)