Vandaag zet ik mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten voor je op een rij. Ik krijg hier namelijk regelmatig vragen over. Hoe houd ik mijn huid gezond en welke producten kan ik het beste gebruiken?

Een gezonde huid start vanuit binnenuit. Het is daarom ontzettend belangrijk om voldoende groenten en fruit te eten. En daarnaast 1,5 – 2 liter water per dag te drinken. Hoeveel water drink jij eigenlijk? Het kan een goed idee zijn om eens kritisch naar je vochtinname te kijken. 

Naast voeding is het ook belangrijk om je goede gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken. Het liefst zonder parabenen, cyclische siliconen en synthetische ingrediënten. Ook vind ik het zelf heel belangrijk dat mijn verzorgingsproducten dierproefvrij zijn.  Ik gebruik zelf niet veel producten. Less is more wat mij betreft. Ik zal je nu wat meer vertellen over mijn favoriete producten. 

Gezicht reinigen

Mijn gezicht reinig ik in de avond altijd met een verzachtende reinigingsmelk. Ik daarvoor maak ik altijd gebruik van wasbare wattenschijfjes. Dat scheelt weer afval. En daarna breng ik een verzorgende olie aan op mijn huid. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid op een zachte manier. Het is de ideale versterkende basisverzorging voor de normale, droge en gevoelige huid. 

natuurlijke gezichtsverzorgings producten

Gezichtscrème

In de ochtend reinig ik mijn gezicht altijd met wat water en daarna breng ik een gezichtscrème aan. Al jaren gebruik ik dezelfde gezichtscrème. Ik ben zelf erg van de rozencrème van Dr. Hauschka. Een heerlijke verzorgende en beschermde crème voor de wat drogere en gevoeligere huid.

Sheaboter, rozenbloesemwas en avocado-olie voorkomen uitdroging van de huid. Rozen, heemst en sint-janskruid versterken de huid en geeft het weer nieuwe energie.

Ik heb zelf niet snel last van een droge lippen maar als het vriest dan gebruik ik zelf wel een lippenbalsem. Hierbij let ik ook op dat het geen rare ingrediënten bevat en dat het niet op dieren is getest. 

En heel af en toe geef ik mijn huid een oppepper met een voedend gezichtsmasker.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om vaker te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten voor je gezicht. Mocht je nog vragen over dit onderwerp hebben dan hoor ik dat uiteraard ook graag.

Natuurlijke gezichtsverzorgings producten

Wat zijn jouw favoriete gezichtsverzorgingsproducten?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)