Waar de een automatisch slaapt als een roosje zodra het kussen geraakt wordt, hebben veel mensen daar wat meer moeite mee. Gelukkig is er niet altijd direct sprake van grote slaapproblemen. Het kan ook aan kleine zaken liggen dat je even moeilijk in slaap komt. Probeer deze tips om weer een feest van slapen te maken!

Goed beddengoed

Ben je tevreden met het beddengoed waar je voor het slapengaan onder kruipt? Dit speelt namelijk best een grote rol. Je kunt het beddengoed maar beter van een hoogwaardige kwaliteit kiezen, aangezien dit je slaapcomfort verhoogt. Kies een dekbed dat warm genoeg is, slaap op een kussen dat voldoende ondersteuning biedt. Qua dekbedovertrek let je op de materiaalsoort. De een wil een dikke laag katoen, de ander juist luchtig linnen: bepaal hierin jouw voorkeur. Met kwalitatieve Essenza dekbedovertrekken kun je lang vooruit. En het kleurrijke jasje mag ook zeker gezien worden! Slaap je liever onder een minimalistisch ogende set? Dan maak je een goede keuze met een Yumeko dekbedovertrek. Dit Amsterdamse merk weet wat stijl is.

Lekker bed

Met fraai beddengoed kom je dus al een heel eind. Maar ook het bed telt mee, waaronder het frame en de vering. Het bed moet groot genoeg zijn, of je er nu alleen of met een partner op slaapt. Als je erg lang bent, is de lengte van het bed nog een onderwerp om op te letten. Vervolgens moet de lattenbodem flexibel genoeg zijn, maar ook weer niet zijn ingezakt. Een boxspring vinden velen nog lekkerder slapen dan een klassiek bed, misschien is dit iets om naar te kijken. Het juiste matras scharen we ook onder dit rijtje: voldoet jouw matras aan je wensen qua hard- of juist zachtheid om op te slapen? Het telt allemaal mee! Je bed moet namelijk op-en-top comfortabel voelen, zodat jij beter kunt slapen.

Weinig prikkels

Ga eens na hoeveel prikkels er in jouw slaapkamer binnenkomen. We doelen hiermee bijvoorbeeld op geluid, afkomstig van de straat, van de buren of van binnenshuis. Hoe minder je hoort, hoe beter. Geluidsisolatie is wellicht een mogelijkheid, als je veel hoort om je heen. Verder wil je dat het zo donker mogelijk is in de slaapkamer: hang er goede gordijnen op. Het licht van buiten houdt je namelijk wakker, of het nu ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg is. Juist die donkerte maakt dat je slaperig wordt.

Kom tot rust

De kans is groot dat je hoofd nog aan staat als je moeilijk in slaap kunt komen. Daarom is het slim om een rustmoment in te lassen voor het slapengaan. Stap bijvoorbeeld niet direct je bed in na een intense workout, na een heftig gesprek of als je net nog gauw iets voor je werk hebt afgerond. Kies liever voor een rustig uurtje – of zelfs langer – voordat het bedtijd is. Pak er een boek bij, drink een kop thee (zonder cafeïne!), loop misschien nog een klein rondje. Leg je telefoon en andere apparaten idealiter weg. Zo wordt je hoofd ook rustig, en dat heb je nodig!

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)