Al jaren heb ik last van een het prikkelbare darm syndroom (PDS). Bij mij uit dit in een opgeblazen gevoel en verstopping. Heel lang dacht ik dat ik er mee moest leren leven en dat er niks aan te doen was. Totdat ik erachter kwam dat voeding een grote bijdrage kan leveren aan de gezondheid van mijn darmen.  Ik heb door mijn voedingspatroon stapje voor stapje aan te passen zelden klachten meer. Toch merkte ik dat het de laatste tijd weer wat vaker last had van een opgeblazen gevoel. Suzanne van Biocare online raadde mij een bijenpollen en aloë vera juice kuur aan. Dit zou mij meer energie geven en mijn spijsvertering stimuleren.

Waar bestaat de kuur uit?

Bijenpollen:

Bijenpollen worden gemaakt door bijen, de bijen halen dit uit bloemen en planten en voegen er nectar aan toe en vormen er korreltjes van. De pollen blijven plakken aan de pootjes van de bij en door middel van een soort borsteltjes worden deze van de pootjes geveegd als de bij de korf ingaat. Bijenpollen bevatten talloze vitamines (A, B complex, C, D, E), mineralen (selenium, calcium, magnesium), aminozuren, enzymen, co-enzymen, lecithine, natuurlijke suikers, vetzuren en sporenelementen. Het is dus een goede  aanvulling op een gezond voedingspatroon. Bijenpollen zijn een natuurlijke multi vitaminen. Ik heb zelf ooit bijenpollen gekocht en vond de smaak niet echt lekker. Ik was ook blij dat deze bijenpollen in pil vorm zijn. De ingrediënten van deze tabletten zijn:
Per tablet: honingbij pollen 500 mg, honing 175 mg, antiklontermiddel (plantaardige stearine)

Aloë  Vera Juice:
De aloë vera drank die ik tijdens de kuur gebruikte is 100% biologisch. Het is een voedingssupplement afkomstig van verse bladeren. De juice bevordert het natuurlijke afweersysteem en zou meer energie geven.  aloë  zou ervoor moeten zorgen  dat de complete vertering verbetert. Vooral over de juice had ik mijn twijfels. Zou dit echt waar zijn? De enige manier om hier achter te komen is om het te testen.

De kuur:

  • 2 keer per dag een dopje aloë vera juice
  • bijenpollen 500mg  (begin met dagelijks ¼ tablet, en dit heel rustig opbouwen tot 1 tablet)
  • Daarnaast heb ik opgelet dat ik voldoende dronk (2 liter water per dag) en zo puur mogelijk at.

Wat vond ik van de kuur?

Ik ben altijd wat sceptisch met zulke kuren. Ik dacht dus ook hierbij ja ja het zal wel. Ik heb de kuur 3 weken gedaan. Ik nam twee keer per dag braaf de juice. Ik vond de smaak niet lekker maar ook niet vies dus dat was prima te doen. Daarnaast begon ik met het opbouwen van de hoeveelheid bijenpollen. Ik merkte na een al week verschil. Ik kon regelmatiger (lees elke dag) naar het toilet. En ik merkte dat ik meer energie had. Nu twee weken later merk ik nog steeds verschil. Met de juice ben ik gestopt want dat was inderdaad alleen voor de kuur maar de bijenpollen ben ik blijven slikken. Ik merk dat ik mij fitter voel en meer energie heb. Ik gebruik de bijenpollen als vervangen van mijn multi vitamine tabletten die ik slikte. Dus ja ik ben enthousiast.

  • Dit is geen advies maar mijn eigen ervaring voor jou kan dit heel anders werken. 

De producten zijn te bestellen op de webshop van Biocare online.

bijenpollen

Volg je mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Latest posts by Suzanne (see all)