Vandaag geen blog over eten maar weer eentje in categorie persoonlijke verzorging. Dat er in onze voeding gekke toevoegingen zitten wisten jullie natuurlijk allang. Maar weten jullie ook dat er in tampons en maandverband dingen zitten die niet goed ons zijn? Ik moet een beetje lachen nu ik dit typ. Ik had namelijk nooit gedacht dat ik ooit iets zou gaan schrijven over tampons maar het voelt als een plicht om deze informatie met jullie te delen. Een gezonde levensstijl is meer dan alleen goed eten en ik neem jullie daarom graag mee in mijn zoektocht.

Ik ben me tot een half jaar geleden niet bewust geweest van het feit dat er dingen in tampons zitten die echt niet goed voor ons zijn. Ik schrok ook echt toen ik las dat er plastics en chemicaliën in tampons kunnen zitten. Dit staat niet op de verpakkingen omdat fabrikanten dit niet verplicht zijn. Ik ben blij dat ik nu beter weet en dat ik de keuze heb gemaakt om die rommel niet meer te gebruiken. Ik gebruik nu sinds kort tampons van yoni care. De tampons, maandverband en inlegkruisjes van yoni care zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en zijn niet gebleekt. De producten zijn 100% afbreekbaar en daarom ook milieuvriendelijker

Het merk Yoni care is tot stand gekomen via crowdfunding en is opgezet door Wendelien en Mariah. Hier het verhaal van de dames:

Toen Mariah 30 werd kwam ze er achter dat zij een voorstadium van baarmoederhalskanker had. Op zoek naar manieren om haar gezondheid te ondersteunen kwam zij een specialist tegen die haar adviseerde om biologisch katoenen producten te gebruiken. Biologisch katoen??!

Samen met Wendelien is ze op onderzoek uitgegaan. Zij kwamen er achter dat de meeste tampons of maandverband in het schap vaak zorgwekkende ingrediënten bevatten en dat deze producten onder gewone EU product regelgeving vallen. Dit betekent dat er geen specifieke regels zijn over wat wel of niet in de producten mag zitten maar ook niet wat er wel of niet vermeld moet worden op de doosjes.

Vreemd en ook schokkend aangezien dit producten zijn die de meeste vrouwen maandelijks gebruiken dichtbij of in een van de meest absorberende delen van hun lichaam.

Uiteraard heb ik de tampons en inlegkruisjes zelf getest voordat ik er iets over zou schrijven. Ik kan er heel kort over zijn. De tampons en de inlegkruisjes doen hun werk goed en de tampons voelen net zo aan als andere tampons. Ik heb daarom al mijn andere tampons weggegooid en gebruik niks anders meer als yoni care. Haha nee ik heb geen aandelen maar vind het gewoon belangrijk om dit met jullie te delen.

Welke producten heeft yoni care?

Op dit moment zijn er drie soorten tampons: heavy ( €4,09 voor 16) medium (€3,99 voor 16) en light (€3,99 voor 16). Ook is er maandverband (€3,99 voor 10) en zijn er inlegkruisjes (€3,99 voor 24). De zwaardere variant van tampons en maandverband zijn nog in ontwikkeling. De prijs ligt iets hoger dan tampons van andere merken. Ik zie dit zelf absoluut niet als minpunt.

De producten van yoni care kun je hier gemakkelijk online bestellen. Ook zijn er een aantal verkooppunten en deze vind je hier.

Ben jij al overgestapt op biologische tampons? 

Chemicals are not for pussies!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)