De beste versie van jezelf. Hoe word ik dat nu? Ik vroeg mij dat af toen ik vorige week in het zoveelste taxi busje zat in Thailand. Volgens mij op weg naar de zoveelste tempel. Reizen zorgt bij mij altijd voor wat lucht in mijn hoofd. Ik ben dan los van de dagelijkse dingen en kijk dan even van een afstandje naar mijn leven. Ben ik blij met wat ik doe? En wat zou ik echt nog willen doen. Het zijn meestal geen hele grote meeslepende dingen en aan lange termijn planning doe ik al helemaal niet. Ik raak al in paniek bij de gedachte dat ik eind van deze maand aan mijn werkgever moet doorgeven wanneer ik volgend jaar vakantiedagen wil opnemen. Echt langer als een half jaar vooruit plannen lukt mij niet. 

Maar toen ik dus zo aan het denken  kwam de vraag: “Hoe wordt ik de beste versie van mezelf?” ook boven borrelen. Echt geen idee waarom.?! Misschien omdat ik het zo vaak op sociale media voorbij zie komen en er verschillende boeken over bestaan? Er zijn boeken die beloven dat je in 30 dagen de beste versie van jezelf kan worden. Hoe dan?! Dat kan toch niet? 

Er bestaat zelfs een heuze hashtag voor. En het aantal foto’s dat met deze hashtag gepost wordt vind ik schrikbarend. Het gaat dan vooral om mensen die foto’s posten van hun lichaam. Mensen die bezig zijn met afvallen of juist veel zijn gaan sporten. En dat sporten en afvallen juich ik ook zeker toe. Maar vergeet niet dat je al prachtig bent! Hoe langer ik dus over deze term nadacht hoe dommer ik het vond. Ik ben er klaar mee dat het normaal wordt om de lat steeds hoger voor ons zelf te leggen. Terwijl het aantal gevallen met burn-out klachten alleen maar toeneemt.

Waarom leggen we de lat zo hoog voor ons zelf? En waarom is goed niet gewoon goed?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben zeker voor om steeds nieuwe dingen te leren en jezelf uit te dagen en te prikkelen. Ik ben ook nieuwsgierig en leer graag. Doelen stellen vind ik ook altijd mooi en de weg er naar toe is vaak nog veel mooier.

Ik ga binnenkort starten met crossfit. Waarom? Om fitter en sterker te worden! Niet om de beste versie van mezelf te worden. Het zou betekenen dat ik mezelf nu tekort zou doen, omdat ik nu niet goed genoeg zou zijn? En wanneer ben ik dan de beste versie van mezelf? Als ik flinke armspieren en een sixpack heb? En wat als ik dan die sixpack niet behaal? 

Ook ben ik bezig met een opleiding natuurvoedingsadviseur om zo meer kennis op te doen. Ben ik dan een betere versie als ik de opleiding haal? En wat als ik het niet haal? Heb ik dan gefaald? Ben ik dan een slechtere versie. Op welk moment in mijn leven ben ik dan de beste versie van mezelf? 

De beste versie van jezelf dat wordt je niet. Dat ben je in mijn ogen al! Ben tevreden met wat je nu hebt en wie jij nu bent. 

Nee, we krijgen niet altijd wat we willen maar besef je dat er mensen zijn die nooit zullen krijgen wat jij nu al hebt. 

Maak er een mooie dag van!

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)