Fitgirls. De term vliegt je op social media om je oren. Meiden die heel de dag selfies maken van zichzelf in een sportbeha. Zoals jullie vast wel weten houden wij daar niet van. Dan bedoelen wij niet die strakke lichamen, want stiekem zouden wij ook wat gevormder willen zijn. Suzanne trekt haar shirt iets op en laat haar buik zien. Natuurlijk mag dit strak zijn en ze klopt op haar buik. Maar het is toch niet normaal?! 

Yvonne: Wat is normaal? Is dit normaal? Ik ontbloot mijn arm en maak er een spierbal van, Betty Spaghetti.
Suzanne: Nee, het is niet normaal dat deze meiden doen dat het totaal geen moeite kost en dat die buik het ideaalbeeld is.  Maar waarom leggen wij de lat zo hoog? En waarom lijkt het de norm te worden? Wat als die sixpack behaalt is?  Ben je dan opeens wel gelukkig? Gaat die sixpack echt bijdrage aan meer levensgeluk? En wat ga je daarna zoeken om je gelukkig te maken? Wat is dan je nieuwe doel?
Yvonne: Geen idee. Het lijkt wel het nieuwe anorexia. Gespierd is het nieuwe dun.
Suzanne: Precies. Al wil ik dat nog niet zo noemen maar ik weet wel dat het een groot probleem is.  Ik wordt ook kriebelig van mensen die op hun instagram in hun biografie hebben staan hoeveel kilo zij zijn afgevallen. Super knap dat ze dat hebben behaald, maar wat willen zij bewijzen? En moet iedereen zoveel gaan afvallen?

Yvonne: Serieus?! hebben ze dat staan? Dat slaat echt nergens op. Het gewicht wat ze zijn verloren, dat aankomen. Dat vind ik pas knap.Trouwens zal ik dan in mijn bio zetten. In 27 jaar tijd kwam ik 52,5 kg aan?
Suzanne: Haha doe normaal. Gewicht is zo onzin. Sommige zullen nooit het gewicht van jou halen, omdat ze veel breder zijn, langer of wat dan ook zijn. Ik ga mijn gewicht ook niet vertellen. Niet omdat ik mij daarvoor schaam, maar het is geen graadmeter. Ik wil mensen niet inspireren of motiveren om mijn gewicht of mijn kledingmaat te halen. Ik voel mij als blogger dan ook regelmatig erg verantwoordelijk.
Yvonne: Nee, is ook zo. Maar dat vind ik hetzelfde met calorieën. Ik weet serieus niet wat dat zijn. Ben ik dan dom?
Suzanne: Calorieën dat zijn toch van die beestjes die je kleren opeten?

Yvonne: Haha dat mocht je willen dat dat calorieën waren. Als ik drie magnums eet zit ik toch ook aan mijn calorieën? Of aan mijn macro’s?
Suzanne: Ik word ook oprecht verdrietig als meiden mij mailen met de vraag: Hoeveel calorieën bevat dit recept? Ik weet het niet en ik wil het ook niet weten.Macro’s zijn de verhoudingen koolhydraten, vet en eiwitten. Ik weet wel wat dat is en wil mij daar ook niet te veel mee bezig houden.
Yvonne: Vraag en aanbod. Jouw volgers vragen daar toch naar ;-) Waarom doe je er dan niks mee? Die gozer op instagram met dat lekkere lijf. Je weet wel wie ik bedoel. Hij heeft serieus de perfecte armen. Maar hij doet alsof hij heel de dag nutella en oreo taarten eet. Ik snap dan niet hoe hij dan aan z’n lichaam komt. Hij telt waarschijnlijk al zijn calorieën en makros de hele dag uit.
Suzanne: Yv, hou op ik wil daar gewoon niets van weten. Als mensen die vraag stellen aan mij hoeveel calorieën er in zitten. Dan krijg zij daar geen antwoord. Dat gaan ze zelf maar uitrekenen of ze lopen een rondje extra.
Nu ik twee keer in de week crossfit weet ik dat ik moet opletten dat ik ook wat meer eiwitten eet. Maar je denkt toch zeker niet dat ik dit ga bij houden in een app. En als ik uiteten ga alles af sla, omdat het niet in mijn macro’s past?

Yvonne: Niets mis mee met sporten en afvallen. Minder kilo’s kan zeker gezondheids voordelen opleveren. Mijn gewicht zal ik jullie zeker niet aanraden en zelfs dan heb je nog geen sixpack.
Maar waarom wil je die sixpack? Stel jezelf die vraag. Wil je dat omdat je het zelf wil? Of omdat die van je verwacht wordt? Of denk je dat die sixpack je gelukkig(er) gaat maken? Haha ik lijk wel Mathijs van Nieuwkerk met al mijn vragen.
Suzanne: Nee, ik denk niet dat deze buik bijdraagt aan je levens geluk. Geluk zit namelijk in je hart. Als je niet blij bent met jezelf dan wordt je ook niet opeens blij met jezelf als die blokjes tevoorschijn komen. Trouwens Yvonne de zomer komt er aan. Is jouw lichaam al klaar voor de bikini?
Yvonne: Shit hoe had ik dat nu kunnen vergeten. De zomer. In de zomer moeten wij het perfecte lichaam hebben. In de winter kunnen wij dat vet wel verbloemen onder een dikke trui. Klinkt een beetje zoals in de winter scheer je je benen niet.
Suzanne: Wil je zeggen dat jij je benen niet scheert in de winter?

Yvonne: Hadden wij het daarover? Volgens mij moeten we een conclusie trekken op de vraag. Waarom willen vrouwen zo graag een sixpack? Waarom is dat een ideaalbeeld. Het ideaalbeeld van geluk?
Suzanne: Ik heb echt geen idee. Ik weet niet waarom het de norm is geworden? Misschien maken ze elkaar wel allemaal gek. Ik vind een sixpack, na ja een strakke buik zeker wel mooi, maar is het het waard om er zoveel voor te laten?  Ik weet wel zeker het het voor mij niks is. Ik word er geen gelukkiger mens van. Ik hou teveel van eten. Ik hou van groenten en fruit, maar ik hou  ook van af en toe een zak chips, van een wijntje, een biertje op een festival en een stuk chocolade. Ik zou het ook heel vervelend vinden om een wiskundige som van mijn eten te moeten maken. Eten is voor mij een feestje.
Yvonne: Ja, voor mij ook. Ik hou van ontbijten in bed met croissants. Ik vind het al moeilijk om een gezonde maaltijd voor mijzelf te koken. Dus ja als ik mij ook nog aan macro’s moet gaan houden. Dus nee zo’n blokjes buik is ook niks voor mij.

Wat vind jij van een sixpack en heb je de drang om dit na te streven? Wordt jij beïnvloed door de plaatjes op social media?

Wij willen met deze blog niemand aanvallen, maar zijn gewoon erg nieuwsgierig naar jullie mening.

Dit vinden mannen van Guy talk van NSMBL trouwens van de sixpack hype:

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Maak er een mooie zondag van!

Liefs, Yvonne & Suzanne

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)