Planten kunnen op meerdere manieren jouw woonkamer enorm verbeteren. Of je nu kiest voor een grote monstera of een kleine cactus: een plant geeft de ruimte een hele ander sfeer. Planten geven mij altijd een gevoel van gezelligheid en rust in mijn woonkamer. Planten maken je huis niet alleen sfeervoller, maar kunnen jouw gezondheid ook nog eens enorm verbeteren. Vandaag zet ik de gezondheidsvoordelen van planten in jouw leefruimte op een rij.

Verminderen van stress

Een studie gepubliceerd in het Journal of Physiological Anthropology heeft aangetoond dat planten in je huis of kantoor je een comfortabeler, kalmer en natuurlijker gevoel kunnen geven. Klinkt goed toch? Mooie planten voor in huis bestel je gemakkelijk en snel via: 123planten.

Ook het verzorgen van planten zorgt voor minder stress in je lijf. In een onderzoek werd de hartslag gemeten van twee groepen: de ene groep voerde een computeropdracht uit, en de andere groep verzorgde een plant. De conclusie: de plantenverzorgers hadden niet alleen een lagere hartslag, maar ook een minder hoge bloeddruk.

Verhoogde productiviteit

Een kantoor met planten maakt een werknemer gelukkiger en productiever dan een kale ruimte. De productiviteit neemt wel met 15 procent toe. Kantoorplanten kunnen dus niet ontbreken op jouw werkplek. Werk je vanuit huis?  Vul de ruimte dan aan met een paar mooie planten. Werk je op kantoor en staan er weinig tot geen planten in de ruimte? Vraag aan je werkgever of de ruimte gevuld kan worden met een aantal mooie planten. Het zorgt voor een gelukkigere en gezondere werkplek. Jij en je collega’s zullen productiever en creatiever zijn. Hier kan je werkgever toch niet tegen zijn?

Verbeteren van de luchtkwaliteit

Planten kunnen ook een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit in de ruimte. Kamerplanten produceren zuurstof, verhogen de luchtvochtigheid en zorgen voor een schonere lucht. Ze zijn namelijk in staat om slechte stoffen uit de lucht te zuiveren. Kies voor planten waarvan bewezen is dat ze een hoge mate van luchtzuivering hebben zoals de monstera, varen of de pauwenplant. Planten met een groot bladoppervlak zouden het beste in staat zijn om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Ook zorgen planten voor minder stof. Planten mogen dus gewoon echt niet ontbreken in binnenruimtes, ze zorgen namelijk voor enorm veel gezondheidsvoordelen.

Kantoorplanten

Hoeveel planten staan er bij jou in huis en op kantoor? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)