“Nuchter en vol humor legt Ruby uit waarom we soms gek worden van piekeren en hoe we deze gedachten storm kunnen temmen.”

Die gedachtestorm, daar heb ik enorm last van. Ik kan uren malen denken aan: Wat als? Sinds mijn mindere periode weet ik dat mijn hersens soms gewoon dingen verzinnen. Dat ik dat niet zelf doe, maar dat zij dat doen. Dat klinkt voor jou misschien heel vaag, maar het is echt zo. Ruby legt met behulp van een neurowetenschapper en een boeddhistische monnik uit hoe de hersens werken in het boek: De mens, een handleiding.

En ja hoe werken die? In verschillende hoofdstukken benoemt ze waarom we dingen doen zoals we ze doen. Wist je dat van ons DNA 98% overeenkomt met dat van mensapen? En erger nog 90% met dat van muizen? Niet om de mensheid goed te praten, maar het is niet zo gek dat we soms dierlijk gedrag vertonen.
Al onze emoties zijn afgeleid daarvan en verder geëvolueerd, want onze emoties hebben nut en staan in verbinding met ons lichaam. Iets dat we soms gewoon vergeten, dat als het vast zit tussen onze schouders. Dat we dan een smoes verzinnen dat het van de kou is of door een verkeerde houding. Wellicht is het gewoon stress.
Of als we een zere keel hebben. Oh dat komt omdat er griep is. Ja, dat kan maar vaak heeft het een andere reden. Ruby legt met veel humor uit en weet heel goed dat zij ook geen perfect mens is.

In de hoofdstukken komen onder andere andere compassie, vergeving, verslaving, seks, lichaam, kinderen, evolutie en emoties aanbod.

Ik vind het een heerlijk boek dat de boel relativeert, vol humor en een duidelijke uitleg waarom we al die gedachtes hebben. Dat we soms een reden zoeken voor een bepaalde gedachte, maar dat vooral de reden in jezelf zit. Heb jij ook last van enorme ‘gedachten stormen’ dan raad ik je dit boek echt aan. Het is heerlijk relativerend en het is fijn om te weten dat zo veel mensen last hebben van die storm.

Dit boek is verkrijgbaar bij o.a bol.com voor € 19,99.

Upgrade je brein met Ruby Wax!

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

social
Latest posts by Yvonne (see all)