Al weken zweeft er een idee in mijn hoofd. Ik wil meer schrijven over mindstyle. Hoe en wat wist ik niet. Een nieuwe blog? Af en toe gewoon een artikel tussen de food artikelen door? Zoals ik ooit deed met met mijn anti fitgirl blog? Ik sprak dit idee met mijn zus Yvonne. Samen kwamen wij op het idee om een nieuwe rubriek op Puur Suzanne te beginnen: Be pure & Believe. En dit als extra artikelen te plaatsen. Allebei hebben wij last van een chaotisch hoofd, zijn we op zoek naar wat meer rust in ons leven, daarnaast houden wij allebei van dromen en reizen. Wij  nemen ons zelf en het leven niet al te serieus. Wat is geluk? Hoe volg je je hart? Wat maakt je echt blij? Graag nemen wij jullie mee in onze zoektocht.

Eind maart gaan Yvonne en ik naar een stilte & yoga retraite. Ik kijk uit naar de yoga maar die stilte? Ik heb geen idee. Ik probeer er niet te veel aan te denken. Ik kan namelijk nog geen 5 minuten mijn mond houden en ik voel nu al weerstand bij het idee dat ik dus een aantal dagen mijn mond ga houden. Onze ervaring van deze retraite zullen wij hier zeker delen.  Het idee is om elke de twee weken op zondagochtend om 8.00 uur een artikel plaatsen in de rubriek Be pure & Believe. Daarnaast kan je onze avonturen volgen op ons instagram account: @bepureandbelieve. Vandaag starten wij de rubriek met het invullen van de Happines tag zodat jullie ons allebei wat beter leren kennen.

Van welk eten word je blij?

Yvonne: Oh ik kan van veel eten op het moment blij worden, maar er na flink naar van zijn. In de trant van buikpijn en of hoofdpijn.
Maar waar ik dan echt blij van wordt is een havermout ontbijt met rozijnen & chocolade. En eigenlijk heel fout, maar van een kroketje uit de oven met een kloddertje mayonaise. Ik hoor Suzanne nu al zeggen, Kledder!

Suzanne: Chocolade. Er gaan weinige dagen voorbij zonder chocolade. Het liefst goede pure chocolade van rond de 80 % cacao. Sowieso kan jij mij altijd wel blij maken

Welk kledingstuk maakt je happy?

Yvonne:Mijn zwarte skinny jeans. Normaal draag ik geen zwart, zeker geen zwarte broeken, omdat mijn skinny legs dan net op z’n dubbellikker ijsje (ja die van vroeger, na een keer zuigen is de kleur uit het ijsje). Sinds enige tijd ga ik naar de sportschool en zijn mijn dubbellikkers wat gevormder en voel ik mij zelfverzekerd genoeg om die fijne jeans te dragen. Samen met een zwarte top en een zwart lang jasje.

Suzanne: Mijn donkergrijze spijkerbroek van Denham. Deze broek zit als gegoten en combineert overal goed mee. Ik kan er sneakers en een trui bij dragen maar het is een mooie combi met een jasje en wat nettere schoenen.

Van welke beautyproducten word jij blij?

Yvonne: Lush! ik gebruik maar weinig producten. Hun shampoo & scrub is zo fijn. Of valt dat niet onder beauty producten? Dan kies ik toch voor mijn Yves saint laurent meekleurende dagcreme. Wat zou ik daar toch zonder moeten?

Suzanne: Nagellak. Ik draag al ruim 11 jaar bijna elke dag nagellak zonder nagellak voel ik mij kaal. Mijn favoriete nagellak kleur is op dit moment zwart.

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Yvonne: Ik heb niet een moment. Ik heb er veel meer. Beseffen op de Chinese muur dat dit het is. In de auto achter het stuur samen met mijn ouders en mumford and sons op de achtergrond. Thuis komen en bedenken dat dit fijne huis van mij is. Dat ik bijna in mijn broek plas van het lachen met mijn leuke vriendinnen. Mijn broer die mij aankijkt met een blik van stop met je moederlijke gedrag.Van de mooie luchten en de warme zon op mijn gezicht.

Suzanne: Geluk kan mij soms zomaar overvallen. Het eerste moment wat in mij opkomt is toen ik aan het roadtrippen was in Australië. Dit moment is 5 jaar geleden. Ik had mijn vaste baan opgezegd om te gaan reizen. Ik vond er de eerste dagen echt zo niks aan. Ik kwam aan in Hong Kong en dacht echt what the fuck waar begin ik aan? Eenmaal in Australië begon mijn reiszin te groeien. Het moment dat ik mijn mijn busje aan kwam bij een camping met een prachtig wit strand en een felblauwe zee en biertje dronk. Dacht ik ja dit is vrijheid en dit is waar ik het allemaal voor heb gedaan. En zo zijn er nog veel meer van dit soort momenten maar deze is mij het meest bij gebleven omdat de weg er naar toe niet gemakkelijk was.

Van welke muziek word je blij?

Yvonne:Van zoveel. Maar er staan er twee bovenaan. Of moet ik er echt een kiezen. Dat vind ik moeilijk. Dus ik benoem beide bands tot mijn lievelingsmuziek. Mumford and Sons en Bear’s den. Muziek waar ik zo blij van word.

Suzanne: Mijn lievelingsband is Mumford and Sons. Ik heb ze twee keer live mogen zien. Wat een ontzettend fijne muziek. Ook kan ik ontzettend blij worden van het nieuwe album van Justin Bieber.

Wat doe je op dagen als je down bent om je weer happy te voelen?

Yvonne:Meestal in paniek raken. Bang zijn dat het gevoel niet weggaat en dat ik voorgoed gek ben. Maar ik heb een tijdje geleden geleerd dat ik dat nare gevoel moet accepteren en lief voor mijzelf moet zijn. Ik zet een potje thee en ik kijk luchtige teevee. Sindsdien komt het blijere gevoel sneller terug.

Suzanne: Haha vooral niet echt mijn best om mij weer happy te voelen. Ik ga dan muziek luisteren en het liefst hele zwarte muziek zodat ik mezelf nog downer voel, een potje janken, chocolade eten of gewoon op tijd naar bed. Ik noem het een zwarte wolk die vanzelf weer overwaait.

Noem drie willekeurige dingen die je ontzettend gelukkig maken.

Yvonne: Muziek, mijn huis &  alle lieve mensen die dichtbij mij staan.

Suzanne: Ik hou van muziek en hou er enorm van om concerten te bezoeken. Sowieso ben ik dol op feestjes en met een mooie reis of stedentrip maak je mij ook heel blij.

instagram - www.puursuzanne.nl

Zo nu weten jullie iets meer van ons. 

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Liefs, Suzanne & Yvonne

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)