Het bijtekenen en epileren van de wenkbrauwen is iets wat veel mensen de afgelopen jaren zijn gaan doen. Het is een soort trend geworden om de perfecte wenkbrauwen te maken. Er zijn alleen zoveel producten om te gebruiken en zo veel manieren om ze bij te werken, wat moet je nou precies doen? Zó krijg je de voor jou perfecte wenkbrauwen.

Kies het voor jou geschikte product

Er zijn veel verschillende dingen die je kunt gebruiken om je wenkbrauwen mee bij te tekenen. Zo kun je wenkbrauwpoeder gebruiken, een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel, pomade en zelfs een soort stift. Er zijn veel mogelijkheden en dus ook verschillende manieren om de wenkbrauwen te tekenen. Wat het beste product is, verschilt enorm per persoon. De een kan prachtige wenkbrauwen tekenen met poeder terwijl de ander echt een wenkbrauwstift nodig heeft om het gewenste effect te krijgen. Kijk wat voor jou het beste werkt en waar jij jouw gewenste effect mee krijgt.

Wel is het mogelijk om een aantal producten uit te sluiten. Wil je graag een erg strakke wenkbrauw? Dan zijn de wenkbrauwpoeder en het wenkbrauwpotlood waarschijnlijk niet het product waar je voor wil gaan, omdat je hier sneller een zachte lijn mee krijgt. Als je echt voor een strakke en harde lijn gaat, is de pomade waarschijnlijk de beste optie. Als je meer een hele natuurlijke look wil, komen de wenkbrauwgel en wenkbrauwstift het beste van pas.

Kijk tutorials

Het klinkt misschien stom, maar de beste manier om te leren hoe je het moet doen is door het gewoon te doen. Dit kun je doen door middel van het kijken van tutorials. Door te kijken naar hoe anderen het doen, kun je zelf een hoop leren over verschillende technieken en wat voor welk resultaat zorgt. Probeer verschillende dingen uit en kom erachter wat voor jou het beste werkt.

Epileer voorzichtig

Kies je ervoor om jouw wenkbrauwen te epileren? Doe dat altijd voorzichtig. Het gebeurt namelijk zo vaak dat mensen voor het eerst hun wenkbrauwen epileren en blijven plukken, en er vervolgens achter komen dat er veel meer haartjes zijn weggehaald dan de bedoeling was. Dit kun je natuurlijk niet meer terugdraaien en dus is het beter om kleine beetjes te epileren en vervolgens van een afstandje te kijken of het er allemaal nog goed uit ziet. Probeer ze ook zo veel mogelijk gelijk te maken, door ze in kleine beetjes om en om te epileren.

Wat is jouw tip voor perfecte wenkbrauwen?