De hoogste tijd om weer terug te blikken op afgelopen maand. Mei de maand waarin de lente werd overgeslagen en het gelijk zomer werd. Wauw wat een heerlijk weer is het de afgelopen dagen geweest. En echt niet alles in mijn leven is 1 groot feest maar ik sta graag maandelijks stil bij de dingen waar ik blij van word. Dankbaar zijn voor dingen kan echt je mindset en je houding veranderen. Ik bedenk mij elke avond voordat ik ga slapen 3 dingen waar ik die dag dankbaar voor was. Je gaat hierdoor positief slapen en blijft niet hangen in de minder leuke dingen. Lees je mee welke leuke dingen ik afgelopen maand beleefde?

Ijs 

Yeah het lekkere weer van de maand mei vroeg om ijs. Het ijsje op de hoofdfoto is echt mijn favoriet. Een bolletje hazelnoot en karamel zeezout, bij de Italiaanse ijssalon hier in Oss. Oooh echt ik hou zo van ijs. Maar het is helemaal niet goed voor mij want ik reageer nog steeds niet heel goed op zuivel. Maar dit ijsje was echt de moeite waard.

Cappuccino met plantaardige melk

Een cappuccino met plantaardige melk maken kan nogal een uitdaging zijn. Ik maakte mijn cappuccino’s regelmatig met sojamelk maar helaas waren andere plantaardige melken niet zo’n groot succes. Maar sinds kort is de er de Oatly barista. Dit is havermelk wat echt perfect is voor cappuccino’s. Ja daar word ik heel blij van. Deze foto deelde ik op mijn Instagram stories.

Asperge seizoen

Yeah het asperge seizoen is weer begonnen. De witte asperges zijn op dit moment mijn favoriet omdat ik je deze maar zo’n korte periode kan eten. Ik eet het witte goud het liefst met Hollandaise saus, krieltjes en een gekookt ei.

Het kookboek: Vegan

Vegan kookboek

Bij Yvonne viel deze maand het kookboek Vegan in de brievenbus. Kyra de Vreeze van Kyra’s Kitchen deelt haar favoriete vegan gerechten in een prachtig boek. Meestal kookt ze simpel, soms decadent en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen. Dit kookboek is prachtig vorm gegeven en de foto’s maken je hongerig. De meeste recepten die er in staan zijn gemakkelijk te maken. Plantaardig eten is echt de trend van 2017.

Een bijzondere dag

Deze maand was ik getuige op het huwelijk van vriendin Marjan. Wat hadden we een mooi weer en wat zag iedereen er mooi uit. Het was een bijzondere dag.

Samen even poseren met Yvonne voor een leuke foto voor op Instagram ;-) 

Foodfestival Trek

Ik bezocht deze maand mijn eerste foodfestival van het jaar. Ik ging naar het Trekfestival in het Hunnerpark in Nijmegen. Het was er heel gezellig en het eten was heerlijk. Enige minpunt was dat er heel weinig vegetarische opties waren gelukkig vond ik deze heerlijke vegan curry! Benieuwd welke foodfestivals er nog meer zijn dit jaar? Bekijk hier het overzicht wat Yvonne maakte van de leukste foodfestivals in 2017.

Buiten eten

Oooh wat een heerlijk weer was het vorig weekend. Zo fijn om weer op het balkon te kunnen eten. Een BBQ is hier niet toegestaan maar eigenlijk mis ik dat ook niet. Ik zet een grillplaat neer en hierop grill ik mijn vis, groenten en voor Dennis wat vlees. Ik weet zeker dat ik dit de komende maanden nog vaker ga doen.

Concert John Mayer

In mei werd er weer een concert bezocht en dit keer was het John Mayer in Ziggo Dome. Wauw wat een goed optreden en wat het het nummer In the Blood toch prachtig!

De lekkerste recepten van mei 

In mei maakte ik en een aantal gastbloggers een heleboel lekkere recepten en deze hieronder zijn mijn favoriet. Heb je nog een suggestie voor een recept? Stuur mij dan een mail via info@puursuzanne.nl dan ga ik ermee aan de slag.

Ik heb zin in de maand juni. Ik vertrek zaterdag samen met Dennis naar  de Côte d’Azur. Wij zijn uitgenodigd door Vacansoleil om het luxe kamperen uit te testen. En of dat nog niet genoeg is gaat Dalí 4 dagen op persreis naar Italië en zal Yvonne in juni het waddenland gaan ontdekken. Verwacht eind juni dus een aantal reisverslagen hier op Puur Suzanne.

Ik wens je een fijne nieuwe maand!

Volg je mij al via Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. Je vindt daar dagelijks een update en veel Benja spam ;-)

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |