Ga jij met je smartphone naar bed? De helft van de Nederlanders namelijk wel. Dit blijk uit onderzoek van Simyo. Ongeveer 50% van de Nederlanders pakt de telefoon er na wakker worden meteen bij. Een kwart heeft de behoefte om de smartphone minder te gebruiken, vooral millennials delen deze mening. Met een landelijke gemiddelde van meer dan een maand per jaar aan schermtijd (34 dagen) kan je de smartphone best een keer op de keukentafel laten liggen.

Ik schrok echt enorm van deze aantallen. Ik moet toegeven, ik ben ook echt verslaafd aan mijn smartphone en kan net als ruim van de helft van Nederland niet meer zonder. Het vervangt veel producten en diensten en het houdt mij in contact met mijn volgers. Het minderen in gebruik blijf ik een uitdaging vinden, ook omdat het een groot onderdeel is van mijn werk. Maar nee, ik ga er niet mee naar bed. Mijn telefoon blijft echt weg uit mijn slaapkamer, net als een televisie.

Een goede nachtrust is namelijk zo belangrijk. Er wordt vaak te makkelijk gedacht over goed slapen. Je doet een paar uur niks. Zonde van je tijd zou je misschien denken? Maar dit is juist het moment dat je lichaam en geest weer kunnen opladen en je weer genoeg energie hebt om de dag door te komen.

Waarom is de smartphone in de slaapkamer geen goed idee?

Bedenk je eens hoe vaak je per dag met schermen bezig bent: computer, tv, laptop, tablet of telefoon. Heb je deze dan nog echt nodig in de slaapkamer? Het felle licht van je scherm zorgt er namelijk voor dat je niet goed in slaap komt. Je lichaam blijft namelijk nog denken dat het dag is. En waarom moet je nog perse voor het slapen gaan bijvoorbeeld Instagram of Facebook checken? Dit zorgt bij veel mensen voor teveel onrust. Je kunt je tijd beter besteden aan het lezen van een goed boek of de dag eindigen met een fijne meditatie. En mensen die zeggen ik gebruik mijn telefoon als wekker. Wekkers zijn nog steeds te koop, zelfs met enorm fijne wake up technologie.

Zet Night Shift aan

Het is sowieso een goed idee om Night Shift aan te zetten op je telefoon, hiermee wordt het blauwe licht uit je telefoon gefilterd. Night Shift staat bij mij automatisch ingesteld. Om half 10 gaat de Night Shift aan en om 7 uur in de ochtend gaat deze weer uit. De slaapkamer is de plek om tot rust te komen en een betere nachtrust zorgt voor meer energie tijdens de dag!

Vind jij je smartphone ook onmisbaar? En komt bij jou de telefoon in de slaapkamer?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)