Vaker plantaardig eten is een goed én gezond idee. Maar hoe healthy zijn vegetarische en veganistische alternatieven nou eigenlijk echt? En hoe zorg je ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt? De app Mijn Eetmeter geeft jou antwoord op al deze brandende vragen. Deze app leert je namelijk meer over de voedingswaarde van producten, bijvoorbeeld hoeveel vitamines en mineralen erin zitten, maar ook of ze verborgen dierlijke oliën en vetten bevatten. We lichten hem voor je uit.

Meer inzicht in wat je eet

De app Mijn Eetmeter is ontwikkeld door het Voedingscentrum. Het is een soort online eetdagboek waarin je kunt bijhouden welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en of deze gezond zijn. Het werkt heel simpel. Je gaat naar je online dagboek en vult in wat je gegeten hebt.

Wil je weten welke voedingsstoffen er in jouw vegan maaltijd zitten? Scan de barcode op het etiket van het product of voer hem handmatig in. Zo zie je meteen of de voedingsstoffen in jouw maaltijden bij een gezonde leefstijl passen. In de app krijg je advies over welke voedingsstoffen je dagelijks nodig hebt bij je energiebehoefte.

Wil je zeker weten of je ondanks je plantaardige dieet voldoende vitaminen, eiwit, ijzer, en calcium binnenkrijgt? In Mijn Eetmeter kun je aangeven welke voedingsstoffen jij in de gaten wilt houden.

Voedingsstoffen advies

In de app vind je ook een zogenoemd voedingsstoffen advies. Heb je voor een of meerdere dagen ingevuld wat je hebt gegeten? Dan zie je in het voedingsstoffenadvies of je voldoende voedingsstoffen en energie hebt binnengekregen. Zo check je bijvoorbeeld of je voldoende vetten, eiwitten, koolhydraten en vezels hebt gegeten, door op een van deze opties te klikken. De app bevat ook een encyclopedie met extra uitleg over de voedingsstoffen.

Schijf van vijf advies

De app heeft ook een zogenoemde Schijf van Vijf advies, waarin je kunt zien of de producten die je eet binnen de Schijf van Vijf vallen en gezond zijn. Zijn de producten die je hebt gegeten niet de meest gezonde keuze? Dan krijg je tips voor gezondere keuzes door op het product te klikken.

Gezondheidsapps van zorgverzekeraars

Mijn Eetmeter is een zogenoemde gezondheidsapp. Wist je dat sommige zorgverzekeraars ook een eigen gezondheidsapp aanbieden om een gezonde leefstijl te stimuleren? Leuk aan deze apps is dat je er punten mee kunt verdienen die je kunt uitgeven in de webshop van de zorgverzekeraar.

Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs korting op je aanvullende zorgverzekering! Lijkt een gezondheidsapp van een zorgverzekeraar je wel wat? Met je zorgverzekering vergelijken zie je welke zorgverzekeraars ze aanbieden en welke het beste bij je past. Heel veel succes!

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)