Als je alleen woont zal je dit vast wel herkennen. Het is zondagavond half zeven. Na het ontbijt heb ik in de middag alleen nog een zak borrelnootjes leeggegeten. Ik heb geen zin om te koken. Ik sta op van de bank en kijk wat er verder nog in de lade onder de tv ligt. Een zak naturel chips. En dan denk ik Yv dit kan echt niet!

Je moet fatsoenlijk eten en een zak naturel chips valt daar niet onder. Ik woon alleen en doordeweeks lukt het mij vaak nog wel om een redelijk gezonde maaltijd neer te zetten, maar in het weekend vind ik het allemaal wel prima. Uiteindelijk vind ik in de vriezer nog een halve groente quiche en maak ik als toetje een groene smoothie. Ik bedenk mij dit moet echt anders. Ik moet als ik wel zin heb om te koken, grotere porties maken, zodat ik die in kan vriezen. Mocht ik dan een keer geen zin hebben om te koken, hoef ik het alleen op te warmen, zodat ik uiteindelijk toch een makkelijke gezonde maaltijd op tafel heb staan. Daarom bundelde ik vijf gemakkelijke recepten die je heel goed kunt bewaren in de vriezer. Deze kun je later goed opwarmen in de oven of in de pan. Klik op de groene link van het gerecht en je komt uit bij het recept.

Mijn favoriete recepten om in te vriezen

 Risotto

Dit heerlijke recept is mijn favoriet en heeft ongeveer een half uur van je tijd nodig. De porties welke je in de vriezer bewaart kun je in de ochtend voordat je het gerecht gaat eten  ontdooien, maar mocht je dat vergeten zijn is dat geen probleem. Ik warm dit altijd op in de hapjespan met een klein beetje olijfolie op een laag vuur.

Zuurkoolschotel

zuurkool - www.puursuzanne.nl

Als ik dit heerlijke recept maak, maak ik dit tot stap vier. Alleen de portie wat ik die avond direct ga eten doe ik in de oven met een beetje strooikaas. De overige porties vries ik in.

Linzenstoofpot

Stoofpot met linzen - www.puursuzanne.nl

Zeker in de wintermaanden heb ik altijd trek in een stevige wintermaaltijd. Het geheim van deze stoofpot zit hem in de heerlijke Marokkaanse stoofgroenten kruiden van Euroma. Even in de ochtend uit de vriezer halen, zodat het in de avond al ontdooit is en nog sneller op tafel staat.

Chili sin carne

chili sin carne - www.puursuzanne.nl

Meestal is chili con carne met vlees, maar dit is de vega variant en heet daarom chili sin carne. Dit recept is heerlijk en staat binnen een uur op tafel. En nog veel sneller als je een portie in de vriezer hebt liggen. Even in een grote pan opwarmen en is heerlijk met wraps zoals hieronder.

Wraps

Chili cin carne is ook heel lekker met wraps. De meeste wraps zijn verpakt per zes of acht stuks. Dat is natuurlijk veel te veel. De wraps kun je gemakkelijk invriezen en zijn als je ze eventjes opwarmt in de oven zo ontdooit. Heerlijk met een beetje sla of nacho chips als topping.

Welk gerecht ga jij binnenkort maken?

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)