De energieprijzen zijn in 2022 bijna verdrievoudigd en menig huishouden komt hierdoor in de problemen. Hoe houd je in financieel opzicht het hoofd boven water? Het is juist nu zaak om extra kritisch naar de uitgaven te kijken. Inleveren is nooit leuk, maar vaak kun je hetzelfde elders goedkoper krijgen en in dat geval hoeft er dus niets aan je dagelijkse leefpatroon te veranderen om geld te besparen. De autoverzekering is hiervan een goed voorbeeld.

Overstappen

Elk tientje dat je niet hoeft uit te geven, is meegenomen. Van al die tientjes samen kun je weer heerlijke gezonde boodschappen doen. Weet jij bijvoorbeeld exact of je de goedkoopste autoverzekering hebt afgesloten? Misschien zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar, zonder je te bekommeren om de hoogte van de premie. Het is toch goed geregeld? Jazeker, dat is zeker waar. Maar goed geregeld wordt het door een andere aanbieder ook. Het is vaak slechts een kwestie van doen! Zet die stap, vergelijk de prijzen en maak de overstap naar een pakket met dezelfde dekking en een lagere premie.

Soorten autoverzekering

De komst van het internet heeft veel dingen een stuk eenvoudiger gemaakt. Een autoverzekering afsluiten is tegenwoordig een fluitje van een cent. In een paar minuten tijd vind je de voordeligste aanbieder en sluit je een nieuwe verzekering af. De rest wordt voor je geregeld, zolang je zelf maar exact aangeeft welk type verzekering je wenst. Sowieso ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, zodat de schade van de tegenpartij is gedekt wanneer die door jouw schuld is ontstaan. Met een WA-extraverzekering (ook wel WA beperkt casco genoemd) ben je ook verzekerd tegen bepaalde vormen van schade aan je eigen voertuig. Een WA-cascoverzekering (ook wel allrisk genoemd) biedt de hoogste dekkingsgraad, maar is ook het duurst.

Aandachtspunten

Belangrijk bij het vergelijken van verzekeringen is dat je pakketten met een gelijke dekking tegen elkaar afweegt. Heb je bijvoorbeeld een dekking waarbij je passagiers meeverzekerd zijn bij letsel? Heb je een extra bepaling die pechhulp vergoedt? Is er iets geregeld met betrekking tot vervangend vervoer, als jouw auto in de kreukels ligt? Lees dus altijd goed de kleine lettertjes van de aangeboden pakketten goed door. Zo voorkom je dat je appels met peren aan het vergelijken bent. Hoeveel geld het voor jou gaat schelen, valt lastig in te schatten. Het is ongetwijfeld de moeite waard!