Lippenbalsem vind ik erg fijn als ik droge lippen heb. Zeker nu het herfst is heb ik daar wat vaker last van. Eind september publiceerde RTL Nieuws een artikel over de schadelijke stoffen die allemaal in lippenbalsem kunnen zitten.

Wat is er schadelijk aan lippenbalsem?

Het gaat om de olievarianten MOSH (minerale oliën van verzadigde koolwaterstoffen​) en MOAH (minerale oliën van aromatische koolwaterstoffen​). Die krijg je binnen als je over je ingevette lippen likt. Er zijn vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend kan zijn en dat MOSH zich verzamelen in de lymfeklieren, milt en lever en daar ophopingen kunnen veroorzaken die weer leiden tot gezwellen. Klinkt niet heel fijn toch? Duidelijke bewijzen zijn er nog niet. En hoeveel van je lippenbalsem krijg je nu daadwerkelijk echt binnen? Dit zal een klein percentage zijn. Ik denk dat het pas echt schadelijk is als je een lippenbalsem zou opeten. Maar dit onderzoek zette mij wel aan het nadenken en ik besloot om op zoek te gaan naar een lippenbalsem met 100 % natuurlijke ingrediënten.

Hurraw! Lippenbalsem

Ik kwam toen de lippenbalsem van Hurraw! tegen.Deze balsem is er in verschillende smaken: kokos, chocolade, kers (rood getint), grapefruit of met SPF 15+ in de smaak mandarijn en kamille. Hurraw! Lipbalm is 100 % vegan en gemaakt van biologische ingrediënten. Momenteel gebruik ik zelf de kokos variant.

Deze is gemaakt van rauwe kokosolie en is hierdoor heerlijk romig. Een aanrader voor iedere kokos fan! Ik smeer het vaak maar 1 keer per dag op en het voedt mij lippen echt.

De Hurraw! Lippenbalsem past perfect in je broekzak en is fairtrade geproduceerd, is GMO-vrij, vervaardigt uit rauwe pure ingrediënten van de beste kwaliteit, waaronder zoete amandelolie, kokosolie en jojoba olie. Dus ja ik ben fan!

Natuurlijke beauty

Sta jij stil bij wat je allemaal op je huid en lippen smeert?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)