Al die mooie yoga-plaatjes op instagram of Facebook, heerlijk ontspannen kijkend in een ingewikkelde yogahouding…. Veelal in de natuur op de meest prachtige plekken op deze aarde; op een hoge bergtop uitkijkend over een ravijn of  glooiende vallei of in de branding op een hagelwit tropisch strand.

Tevredenheid

Ter vermaak en inspiratie delen ‘ we ‘ dit met de rest van de wereld. Nu weten we inmiddels allemaal dat Social media niet altijd het meest eerlijke beeld geeft van de werkelijkheid en het ons niet helpt om het yogabegrip tevredenheid, oftwel ‘Santosha’ in het Sanskriet, na te leven. We kunnen niet ophouden met vergelijken en hebben geen tijd meer om tevreden te zijn met wat we hebben en ervan te genieten. Teveel vergelijk maakt een mens ongelukkig en meer hebberig. Het plaatst je steeds in de toekomst of het verleden en blokt je om de werkelijke schoonheid te zien van alles om je heen; we missen het huidige NU-moment in al haar pracht.

Zelfreflectie & yoga

Wat heb je echt nodig om even los te laten? Om even weer dat vrije gevoel te krijgen, met een leger hoofd; blij, vrij en creatief voortbewegend op deze aarde?! Yoga en meditatie zijn middelen om ons inzicht te geven hoe we ons voelen en wat er speelt.

Voor iedereen is er inmiddels wel een soort yoga die past, ongeacht leeftijd of fysieke mogelijkheden. Dit hoeft niet in de meest ingewikkelde houdingen te zijn, als het maar een manier is die jou helpt om even te voelen hoe het met je gaat! Wat speelt er in je hoofd, heb je nog contact met je lichaam of leef je je gedachten de hele dag?

Wat heb je nodig?

Hebben we daarvoor de verre bestemmingen nodig en een diepgaande yoga practise? (De benodigde financiële middelen even buiten beschouwing gelaten) Nee.

Wat hebben we nodig om even terug te keren naar onze ‘roots’? De meesten van ons zullen antwoorden dat ze even opladen in de natuur – al dan niet op vakantie: aan zee, op het strand met zand tussen je tenen het water van de golven je voeten laten overspoelen in de branding of in het bos, de duinen, bergen of op de hei tijdens een heerlijke wandeling.

Buiten-yoga

Kan het echt zo simpel zijn? Ja!

Stop met vergelijken of je verheerlijken aan alleen de mooiste plaatjes op Social media en creëer je eigen geluk elke dag van de week weer door dit simpel in Nederland op te zoeken. Pak dat moment dat je even tijd hebt, vul het met nieuwe herinneringen. Wat is nu mooier dan je het hele jaar stralend en tevreden te voelen van binnen?

Waarom voor veel geld naar de andere kant van de wereld vliegen, terwijl er nog zoveel te ontdekken valt in ons eigen landje? Ontdek Nederland deze zomer met je yogamat! Je vindt alle mooie plekjes waar je yogalessen kan volgen in de buitenlucht op www.buiten-yoga.nl.

Heb jij weleens je yogamat buiten uitgerold?

Volg buiten yoga via: Facebook Instagram | Pinterest